Кропивницький долучився до всеукраїнської акції «Урок доброти»

, КП

05575Кропивницький вкотре долучився до всеукраїнської акції, покликаної привернути увагу до прав тварин. У школах обласного центру провели заняття на тему гуманного ставлення до чотирилапих. Організатори акції – благодійний фонд «Щаслива Лапа» та гуманістичний рух «UAnimals» – цьогоріч подали заявку на реєстрацію національного рекорду з наймасовішого уроку добра в Україні.

Кропивницька загальноосвітня школа №2 уроки доброти проводить не вперше. Учні на заняття готували історії про тварин у вигляді малюнків чи розповідей. Першокласник Владик прийшов на урок із домашніми улюбленцями – папугою і хом’яком. Тварин йому подарували батьки.

– Я його годую, водичку міняю, на вулицю виношу. Буває тихо на вулиці, а він співає, – розпові­­дає хлопчик.

В однокласниці Владика – Маргарити – дві собаки й кішка. Дівчинка вже знає, як за ними доглядати. Каже, треба годувати, гуляти з ними і любити. Зізнається, урок доброти дуже сподобався.

– На уроці ми грали в ігри, проводили вікторини, вивчили породи собак і котів, розповідали про домашніх улюбленців, дізналися багато нового, – каже Маргарита.

Сценарії уроків доброти навчальним закладам запропонував центр методичної і соціально-психологічної служби міського управління освіти. Втім учителі їх адаптували кожен для свого класу. Першачкам розповідали про чуйне ставлення до тварин.

– Мета цього уроку – прищеплювати дітям чуйне ставлення до тварин, мати добре серце, любити тварин, – розповідає вчитель початкових класів Яна Волощенко.

Та чим старші класи, тим серйозніші теми. Учні восьмих на один урок стали міністрами. Обговорювали ступінь відповідальності за жорстоке поводження з тваринами. Восьмикласниця Анастасія зізнається, їй боляче бачити, як нині люди ставляться до безпритульних тварин. Дівчина мріє, аби все змінилося.

– Мене справді хвилює це питання. Я збиралася у майбутньому якось вирішувати це. У нашій школі була собака, її проганяли постійно. Просто діти не розуміють, зачіпають її, знущаються, а потім всі говорять, яка вона погана, – обурюється учениця восьмого класу Анастасія Савенко.

Кропивницька школа №2 не вперше долучається до акції на підтримку чотирилапих. Тамтешні учні й учителі систематично збирають ліки та корм для підопічних громадської організації «БІМ».

– Ми пояснюємо дітям гуманне ставлення до тварин, причини безпритульності, які є методи боротьби з цим, виховуємо у них гарне ставлення до домашніх улюбленців, – підсумувала директор навчального закладу Інна Базеко.

 

0557605577

 

фото: CBN

e-max.it: your social media marketing partner