У Кропивницькому відкрилася виставка картин без назви

, КП

05534У галереї «Єлисаветград» відкрилася виставка картин сучасного художника Ігоря Губського. До обласного центру роботи митця привезла його шанувальниця і мистецтвознавиця із Києва Анастасія Бебех.

У колекції поціновувачки Губського близько сорока картин. У Кропивницькому можна побачити трохи більше двох десятків. Серед них найулюбленіші – натюрморт із яблуками, картина під назвою «Cубота» та арлекін із собакою.

– Закохалася у роботи художника буквально з самого знайомства. Спочатку придбала одну, дві, три, п’ять, десять… І зараз, коли з’являється можливість, купую його роботи, але за умови, що вони припали мені до серця, бо у художника дуже багато сумних сюже­­тів, – розповідає Анастасія Бебех.

Мистецтвознавиця зізнається, раніше колекціонувала роботи митців 19 століття. Світ живопису саме сучасних авторів їй відкрив заснов­­ник галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов.

– Моє захоплення сучасним живописом почалося після знайомства з Цукановим. Свою першу сучасну картину придбала саме у нього. Потім були вже Ігор Губський, у мене вдома є картини і Сергія Шаповалова, Володимира Остроухова. Дуже багато в колекції картин художників із Кропивницького, – додає Анас­тасія Бебех.

Картини Ігоря Губського мають свій стиль. Його образи – гострі, виразні, з характером. Як правило, власні роботи художник не називає, натомість пропонує це зробити глядачам. Так з’явилися назви «Гонорар» – картина, на якій зображений музикант, що випиває, «Субота» – іудей на відпочинку.

Виставка діятиме до початку листопада. Тож кожен охочий ще має можливість побачити неординарні картини.

фото: Ігор Філіпенко

05535

05536

e-max.it: your social media marketing partner