Особливих дітей Кіровоградщини запросили на міжнародний фестиваль у Грузію

, КП

05466Шістьох підопічних обласного осередку всеукраїнської громадської організації «Народна академія творчості інвалідів» запросили на міжнародний фестиваль «Iveria-brilliant», який проходитиме у Тбілісі з 6 по 11 листопада. Однак поки участь у заході можлива лише для трьох вихованців Академії. Батькам інших дітей вартість дороги не по кишені.

Фестиваль проводиться під егідою «Особливого журналу», в якому працюють люди з особливими потребами.

– Це мої давні друзі. У 2010 році я була в Тбілісі. Мій знайо­­мий – головний редактор і засновник журналів «Еліта Грузії» та «Православна Грузія». У той час редакція мала проблеми з офісом. Я запропонувала взяти на роботу візочників, які могли б виконувати завдання вдома, і таким чином про оренду великого приміщення можна було б не турбуватися. За рік вони не тільки взяли на роботу людей із інвалідністю, а й створили «Особливий журнал». Нині активно беруть участь у багатьох заходах для людей із особливими потребеми. Цьогоріч я запросила співака з Грузії на міжнародний пісенний фестиваль до Вінниці, він виборов перше місце в старшій категорії. Тепер нас запросили до Грузії, – розповідає «КП» голова громадської організації «Народна академія творчості інвалідів» Ельміра Небесна.

На фестивалі діти співатимуть, також поїдуть кілька дорослих на візках. Вони танцюватимуть.

– Окрім цього, везу килими від Марини Бабаєвої. У неї немає коштів, щоб оплатити дорогу, а так, хоч вироби покажемо, – продовжує співрозмовниця.

Із України до Грузії поїде дванадцятеро дітей, із Кіровоградщини – лише троє.

– Запрошували шістьох. Але мають можливість взяти участь у фестивалі тільки троє дітей і я, як супровід. Можна було б і більше, але п’ять тисяч гривень на дорогу не кожна сім’я може виділити. Міський голова пообіцяв оплатити дорогу одній дитині. Видатки в рамках проекту, а саме проживання і харчування, на себе взяла Грузія, – каже жінка.

Наразі організація шукає фінансову можливість, аби й інші запрошені теж змогли виступити у Грузії.

– Просимо допомогти зібрати необхідні суми на поїздку. Адже купити квитки на літак для сім’ї, яка виховує дитину з інвалідністю, отримуючи лише соціальну допомогу, дуже важко. А ця поїздка – гарна нагода для особливих діток, – звертається Ельміра Небесна.

 

Реквізити для допомоги: «Приватбанк»: 4731 2191 0574 8267 (Ельміра Вікторівна Небесна – голова громадської організації «Народна академія творчості інвалідів»)

 

фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner