Президент у Кропивницькому: селфі з містянами, зустріч із кіборгами та паралімпійцями

,

05323Чергову річницю з дня заснування міста кропивничани зустріли в компанії очільника держави. Петро Порошенко відвідав обласний центр, аби особисто привітати його жителів зі святом. Приїзд першої особи викликав справжній фурор – містяни спілкувалися з Президентом і робили селфі. Кажуть, це вперше за багато років, коли глава держави прибув із неофіційним візитом. Більше того, з багатьох міст, які теж того дня святкували день народження, Петро Порошенко першим обрав саме Кропивницький!

– Вітаю вас із Днем міста. Кропивницький – місто козацьких історичних традицій, колиска сучасного реалістичного театру, столиця сільськогосподарського машинобудування, науковий, спортивний, танцювальний і творчий осередок у центрі Степової Еллади, – вітав Президент кропивничан.

Петро Порошенко взяв участь у святкових заходах і прогулявся центральною частиною обласного центру. Спілкувався з жителями і радо фотографувався з ними.

– Ви – фантастичні люди, фантастична гостинність, і якби я мав можливість обирати, де жити,

то точно жив би у Кропивницькому, – сказав глава держави.

Того ж дня Президент привітав із днем народження командира третього окремого полку спецпризначення Героя України Олександра Трепака.

 

05325 05327


– Бачите, день народження командира полку співпав із днем народження міста Кропивницького. Я думаю, це дуже символічно, – зазначив він і подякував усім жителям міста, які разом із іншими українцями відстоюють зі зброєю в руках незалежність країни та мир. – Ми усі пишаємося командиром полку і вашим полком. Про таких героїв, як ви, треба знімати фільми...

У військовій частині Петро Порошенко відвідав музей бойової слави, усі артефакти якого бійці полку привезли з фронту: зброю, форму, спорядження та прапори, що належали російським окупантам і проросійським терористам. Окремий зал там присвячений битві за Донецький аеропорт. Глава держави згадав, що в його кабінеті зберігається лялька, яку передали з Донецького летовища воїни-десантники.

Також Петро Порошенко поспілкувався з чемпіонами й призерами паралімпійських і дефлімпійських збірних команд України з плавання. Зустріч відбулася в одній із кав’ярень Кропивницького, де глава держави замовив собі американо з молоком без цукру. Спортсменам Президент подякував за перемоги і наголосив, що Україна гордиться незламністю їхнього духу.

текст: Олена Ярова

фото: Микола Лазаренко

 

05324 05326

e-max.it: your social media marketing partner