П’ятикласник подарував кіборгам вежу донецького аеропорту з Лего

, Олена Сідорова

05281П’ятикласник Володимир Колісніченко з обласного центру сконструював із «Лего» модель вежі Донецького аеропорту. На такий витвір його надихнув фільм «Кіборги». Тепер міні-копія вежі зберігається у музеї третього полку, де бою за летовище присвячена ціла кімната.

Як розповів «КП» батько хлопчика Роман, після родинного перегляду фільму «Кіборги» син пішов у свою кімнату і вже через кілька годин показав поробку.

– Подивилися кіно, Вова мовчки пішов у свою кімнату, потім покликав нас усіх. Ми були шоковані. Сам усе зробив, навіть прапор намалював і прикріпив, – ділиться він.

Батько Володі світлину вежі опублікував у соцмережі. Друзі порадили подарувати виріб справжнім захисникам Донецького аеропорту.

– Пост із фотографією набрав сотню лайків і ми зрозуміли, що це дійсно цінність. Вирішили подарувати, аби хлопці знали, що ми пам’ятаємо події, які відбувалися у 2014 році. Також мене тішить, що син росте справжнім патріотом, – додає Роман.

Сам Володя пояснює, спеціального набору «Лего» для будівництва вежі Донецького аеропорту не існує, а тому використовував деталі з різних наборів. Так само у нього не було і схеми моделі – будував по пам’яті, як побачив у фільмі.

– Скільки їх пішло – не знаю. Коли прийшов у полк, дуже переживав, слів не міг підібрати, просто від чистого серця подарував цю вежу бійцям, – ділиться школяр.

Подарунок п’ятикласника військові прийняли з радістю. Від себе Володі вручили талісман і комікси, присвячені захисту летовища.

– Всю війну діти нам пишуть листи, надсилають малюнки, і кожного разу це все надихає на щось більше. Цей вчинок, напевне, один із тих вчинків, які роблять діти. Він знову ж таки надихає нас, – наголосив прес-офіцер третього полку Богдан Тарасов.

 

фото: третій полк

e-max.it: your social media marketing partner