Олександрієць заспівав найкраще в області на фестивалі «Червона Рута»

,

05250Вадим Марченко з Олександрії став переможцем у номінації «Поп-музика» обласного відбіркового конкурсу всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона Рута», який відбувся у Кіровограді минулих вихідних. Тепер талановитий співак представлятиме регіон у національному відборі, після якого відбудеться грандіозний концерт у Чернівцях, присвячений 30-річчю фестивалю.

Для 22-річного Вадима Марченка це перша участь у фестивалі такого рівня і одразу успішна. Хлопець виконав три авторські пісні, музику, слова й аранжування до яких написав сам. Журі і глядачі гідно оцінили талант олександрійця.

– Думаю, мої пісні сподобалися глядачам у залі. Зі сцени під час виступу важко побачити реакцію залу, але після виступу до мене підходило багато людей, дякували за гарні пісні, – ділиться враженнями Вадим і додає, раніше брав участь у локальних фестивалях, а на заході такого рівня виступає вперше, хоча, зізнається, готувався до нього протягом п’яти років.

– Раніше просто не мав пісень, з якими міг би брати участь у такому фестивалі. Сьогодні таких уже набереться на цілий альбом. Щоправда, над ними треба трохи попрацювати, – ділиться співрозмовник «КП».

До пісні Вадим Марченко йшов свідомо. Каже, спочатку почав займатися у гуртку художньої самодіяльності, згодом вступив до Олександрійського коледжу культури.

– Зараз я навчаюся на четвертому курсі мистецького факультету Центральноукраїнського педуніверситету. Сам пишу слова, роблю аранжування пісень... Своє майбутнє пов’язую тільки з музикою, –

говорить про плани виконавець і додає, вже готується до участі у всеукраїнському відборі «Червоної Рути». – Яку пісню співатиму, поки не вирішив, але вже починаю готуватися. Навіть відклав поїздку закордон, яку давно планував, заради фестивалю. Дуже довго чекав на цей момент, тому не можу прогавити свій шанс.

За результатами обласного відбору, Вадим Марченко отримав путівку для участі у національному конкурсі фестивалю «Червона Рута», після якого відбудеться грандіозний гала-концерт у Чернівцях – місті, де три десятиліття тому вперше відбувся національний фестиваль популярної молодіжної музики. Тоді, наприкінці вісімдесятих, саме «Червона Рута» відкрила українцям імена Ірини Білик, Марічки Бурмаки, Андрія Миколайчука та багатьох інших зірок, які й нині успішно запалюють на сцені.

фото: надане героєм

e-max.it: your social media marketing partner