Саша, як на службі, так і в житті, завжди був готовий прийти на поміч іншому, – сестра загиблого у Словʼянську майора

,

1040Кіровоград попрощався з офіцером, який був на борту одно з вертольотів, що 2 травня збили бойовики

Провести в останню путь майора прийшло чимало людей. Панахида відбувалася біля театру – поряд обласний військкомат. Згорьовані родичі Олександра Сабади кілька тижнів чекали на тіло. Напередодні його доставили до Кіровограда. У цинковій труні. Разом із загиблим прилетіла вдова Тетяна і двоє неповнолітніх синів – одинадцяти і двох років.

Майор Олександр Сабада був одним із п’яти військових, яких під час патрулювання над Слов’янськом 2 травня обстріляли бойовики з переносного зенітного ракетного комплексу. Обидва гвинтокрили вибухнули. Тоді урятувався лише один військовий, він устиг вистрибнути з парашутом. Усі вертолітники служили в одній військовій частині, що дислокується у місті Броди на Львівщині. Власне, після того, як там відбулося прощання, Олександра Сабаду доставили до Кіровограда.

Затримка з похованням сталася ще й тому, що тіла загиблих вертолітників були понівечені і понад два тижні тривали спеціальні експертизи та ідентифікація. Усі вбиті вертолітники були досвідченими бійцями, брали участь у кількох миротворчих операціях на різних континентах світу, але полягли саме на батьківщині.

– Олександр загинув благородною смертю, рятуючи своїх товаришів. Він не відмовився летіти на порятунок. Бандити зробили все, щоб вони не вижили… Пам’ять про нього завжди буде в наших серцях, – сказав під час прощання керівник пошуково-рятувальної служби Сергій Роміцин.

– Саша, як на службі, так і в житті, завжди був готовий прийти на поміч іншому, – зі сльозами на очах розповідає троюрідна сестра загиблого Ніна Куса.

1041

Майору Олександрові Сабаді мало б виповнитися 35. Сам він родом із Черкаської області. З Кіровограда – його дружина. Власне, з цієї причини ховали військового тут. Під вигуки «Герої не вмирають!».


e-max.it: your social media marketing partner