У Знам’янці шалена четвірка пенсіонерок заснувала спортивний рух

,

05055«Дивина та й годі», – казали люди південного мікрорайону Знам’янки, побачивши навесні жінок, які вдосвіта бігали, робили зарядку та займалися дихальною гімнастикою. Минуло кілька місяців, а завзяті спортсменки не зупинилися у своїх намірах стати здоровішими і щасливішими.

Ольгу Чумаченко знає чимало знам’янчан. Вона відома майстриня з виготовлення м’яких ляльок, а ще – активістка тамтешнього клубу рукоділля «Калина» при територіальному цент­рі. Саме цій жінці цьогоріч навесні, як кажуть, не сиділося на місці. Вона ініціювала ранкові спортивні заняття для тих, хто пішов на заслужений відпочинок. Так до спортивного руху долучилися Людмила Мірошниченко, Валентина Буряченко та Катерина Філіпенко. Нині – це актив руху.

– Усе я ходила та вмовляла Валентину почати бігати зранку, – пригадує Ольга Чумаченко, – скільки ми будемо болячки колекціонувати? Тоді спробували, встали о п’ятій ранку і прибігли до майданчика, який торік біля садочка встановила громадська організація «Нове місто». Це ж у нас на південній частині міста центр спорту, адже зранку до вечора на ньому і молодь, і діти. Почали займатися: вправи для рук, ніг, бігали два кола навколо парку і знову різні розтяжки. Уявити зараз важко, якими були наші перші вправи… Здоров’я дається з віком взнаки, але ми не просто не зупинились, а посилили заняття. Розповідати про те, що з часом нам стало краще, можна годинами, адже ми відчули на собі дуже гарний вплив таких ранкових гімнастик. Хтось втратив вагу, хтось забув про тиск, а хтось уперше в житті почав правильно дихати.

Жінки зізнаються, змінити режим дня та змусити себе вставати вдосвіта, було неабияк складно. Втім якщо раніше спорт­­сменки «сповзали з ліжок», то нині просто летять на тренування.

– Ото купа думок про свої хвороби, куди з ними дітись було? Зараз у мене після пробіжок і вправ дуже змінився настрій, я стала більш позитивно дивитися на життя, кожне наше тренування супроводжується жартами та посмішками. Все робимо по силі, ніхто ні за ким не гониться, кому важко, той зупиняється. Я дуже багато років не займалась фізичними вправами, на початку боліло в усіх місцях, зараз усе минуло і я схудла, відчуваю легкість. Я сама дійшла висновку, що відновити свій організм можливо у будь-якому віці, – ділиться Людмила Мірошниченко.

Літні спортсменки зізнаються, сили додавала підтримка одна одної і рідних. Нині діти й онуки із захопленням дивуються бабусям, а чоловіки потихеньку вслухаються у нововведення і самі стали до ранкових зарядок. Щоправда, поки вдома.

Шалена четвірка запрошує до себе в команду усіх охочих.

– Чекаємо о пів на шосту біля спортивного майданчика у південній частині Знам’янки щодня, крім неділі, – анонсують спортсменки-пенсіонерки.

текст і фото: Оксана Войчишина
e-max.it: your social media marketing partner