Нехай чиновники заберуть допомогу на дитину – тільки не закривають нашу спецгрупу!

,

1031У кіровоградському дитячому садку №67, що по вулиці Пацаєва, хочуть закрити групу для дітей з дитячим церебральним паралічем. Причина - економія бюджетних коштів. Батьки б’ють на сполох, адже, кажуть, крім вихователів дитсадка, доглядати хворих дітей нікому.

– Уже більше десяти років у цьому дитсадку знаходяться діти з особливими потребами, адже там є спеціалізована група. Та нещодавно до мене звернулися батьки, схвильовані тим, що її хочуть закрити. Ми спілкувалися з медико-психологічною комісією, але нам сказали, що утримання цієї групи на даний час є економічно невигідним, оскільки її відвідує лише три дитини. За підрахунками, буде зекономлено 150 тисяч гривень у рік, – розповідає голова громадської організації «Серце матері» Людмила Шукрута.

За її словами, у Кіровограді існує ще кілька дошкільних закладів, де є спеціалізовані групи, куди, власне, і пропонують перевести вихованців з дитсадка №67. Однак батьки проти таких змін. Не без причин.

– У мене немає з ким залишити дитину. Чоловік отримує мінімальну заробітну плату. Ми просто не потягнемо оплачувати комусь професійний догляд. Проблема ще й у тому, що донька буде взагалі ізольованою від інших дітей, – бідкається мама 4-річної Лізи Тетяна Волонтерець.

Жінка каже, виховуючи дитину виключно вдома, не можливо досягти позитивних результатів у реабілітації. Говорить, лише після відвідин спецгрупи у її доньки став помітний справжній прогрес.

– Мені сказали, оскільки я отримую гроші на дитину, то повинна сидіти вдома і її доглядати. Але я скажу так: хай чиновники забирають ці гроші собі, але залишать нашу групу у дитсадочку. Розумієте, з того часу, як Ліза почала туди ходити, вона ожила, розцвіла, почала повзати, ходити з допомогою дорослих, купу віршів тепер знає. Я і сама з нею займаюся, але це зовсім не те, що у дитсадку. Групу закривати не можна, – говорить Тетяна.

– Нам запропонували альтернативу – їздити в інший дитячий садок. Але таку дитину дуже важко везти кудись, тим більше у переповнених маршрутках. Для неї такі переїзди – неабиякий стрес. А до нашого дитсадка діставатися зручно. Ми на візку без проблем добираємося. Не знаю, що будемо робити, якщо групу закриють. А це обіцяють зробити вже 1 червня, – додає вона.

У міськвиконкомі остаточної відповіді з приводу закриття спецгрупи у дитсадку №67 поки що не мають. Допомогти вирішити проблему пообіцяв поки що чинний міський голова Кіровограда Олександр Саінсус. Наразі він дав доручення управлінню освіти міськради вивчити це питання. До вересня групу обіцяють не закривати. Утім, як буде далі – не відомо.


e-max.it: your social media marketing partner