В області не будуватимуть дитячі садки і не створюватимуть нові групи у вже діючих?

,

1030Обласна рада на найближчій своїй сесії розглядатиме проект рішення про дострокове припинення виконання цільової програми розвитку дошкільної освіти на 2014-2017 роки. Іншими словами, голова облради Олександр Чорноіваненко виносить на розгляд депутатів питання про згортання програми, яка передбачала будівництво нових дитсадків і створення додаткових груп у вже існуючих дошкільних закладах.

«Достроково припинити виконання обласної цільової програми розвитку дошкільної освіти на 2014-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 20 вересня 2013 року №508.

Визнати таким, що втратило чинність, рішення Кіровоградської обласної ради від 20 вересня 2013 року №508 «Про затвердження обласної цільової програми розвитку дошкільної освіти на 2014-2017 роки», – йдеться у проекті документу, підготовленим Чорноіваненком.

Нагадаємо, у рішенні №505, яке, власне, мають скасувати депутати, прописані положення програми, тобто, навіщо вона потрібна і яке фінансування на неї спрямовуватиметься.

Зокрема, цьогоріч на програму мало б виділитися трохи більше 19 мільйонів гривень. За ці гроші планувалося будівництво нових дитсадків, створення додаткових груп, відкриття дошкільних закладів у пристосованих приміщеннях, створення навчально-виховних комплексів, відкриття груп для дітей раннього віку, капремонти,  матеріально-технічне оснащення та ще багато чого іншого. Нині про таке знову можна буде тільки мріяти.

– Я ще не народила, а вже обдумую, яким чином вирішуватиму за кілька років проблему із влаштуванням дитини до дитячого садка. Мої знайомі кажуть, що зараз вже й хабара замало. Треба мати знайомство. Діток багато, а місць у садках немає, – говорить вагітна кіровоградка Юлія.

Посадовці пояснюють, торішні показники засвідчили, що на 100 місць у дошкільних навчальних закладах області претендує 123 діток. Це офіційні дані. Неофіційні цифри ж, мабуть, більші. Відтак людська реальність диктує необхідність розвитку дошкільної освіти, а от чиновницька бачить усе крізь свою призму – бюджетну.

– Я знаю одне: держава зобов’язана забезпечити мою дитину дошкільною освітою. Дуже сподіваюся, що вибори президента відбудуться, Україна отримає керівника і те, що сьогодні відбувається, оце свавілля, припиниться. А ще шкода, що поки був Ларін, він шукав можливості, щоб відкривати дитсадки. Ці ж – навпаки – роблять все, аби й існуючі закрилися. Хочеться вірити, що моя дитина народиться у вже іншій країні і ми не стоятимемо в черзі у садок, – резюмує майбутня мама.
e-max.it: your social media marketing partner