Сергій Кузьменко: Кіровоградщина демонструє серйозні зрушення, хоча ще маємо над чим працювати

,

03884За останній рік Кіровоградсь­ка область демонструє серйозні зрушення за багатьма напрямками, констатують у Києві. Нещодавно урядовці назвали регіон у трійці лідерів із ремонту доріг, а до цього оцінили територію як одну з кращих, де найактивніше створюються опорні школи і ефективно втілюється медична реформа. Таких здобутків, у тому числі, вдалося досягти завдяки децентралізації – створення об’єднаних громад нині успішно відбувається на Кіровоградщині. Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко такими змінами задоволений, втім, наголошує, існує ще чимало напрямків, де потрібно підсилити роботу.

– Позитивні зрушення, яких нам вдалося досягти протягом останніх півтора року, насамперед є результатом злагоджених дій нашої команди та нашої спільної відповідальності перед громадою Кіровоградщини, ­–­ підкреслює Сергій Кузьменко. – Однак, маємо ще невирішені питання, на яких слід зосередитися, щоб жителі області відчули, заради чого проводяться реформи. Мені приємно відзначити хід утілення президентської реформи з децентралізації – наразі створили 16 об’єднаних громад. Маємо потужні зміни в освіті, медицині, особливо в рамках ініційованого мною проекту «Здоров’я наших дітей». Ще є над чим працювати у питанні створення робочих місць, у напрямку нарощування темпів зростання заробітної плати в реальному секторі економіки області, у подальшому відновленні наших автодоріг…

Соціологічні дослідження вказують, для жителів Кіровоградщини саме ремонт доріг уже тривалий час є однією з найактуальніших проблем. Нині в області активними темпами відбувається оновлення шляхів. Торік у ремонти доріг влада вклала понад 850 мільйонів гривень.

– Це фактично втричі більше, ніж у 2015 році і практично вдвічі, ніж у 2016 році, – констатує голова облдержадміністрації. – Очікуваний бюджет на 2018-й – понад мільярд гривень.

Сергій Кузьменко анонсує, до жовтня цього року в регіоні здадуть в експлуатацію сто кілометрів місцевих доріг!

Серйозне фінансування отримала і медична галузь Кіровоградщини – близько 150 мільйонів гривень.

– Мені приємно, що 2017 рік став фактично роком медицини в області. Відбулася реконструкція дитячої обласної лікарні, головного корпусу обласної станції переливання крові, капітальний ремонт операційного блоку обласного онкодиспансеру.., – звітує очільник регіону і додає, також вдалося придбати медичне обладнання та швидкі для районів. – У тому числі, в рамках децентралізації, ми затвердили програму будівництва майже двох десятків нових амбулаторій.

Поповнився також автопарк навчальних закладів області – дев’ять нових автобусів. Одночасно оновлювалося оснащення шкіл і самі школи – близько ста мільйонів торік Кіровоградщина спрямувала на покращення матеріально-технічної бази та ремонти приміщень.

– Згідно з показниками створення опорних шкіл і підвезення дітей до навчальних закладів, Кіровоградщина займає перше місце в Україні, – наголошує Сергій Кузьменко.

За словами голови обл­держадміністрації, освітня галузь продемонструвала і найбільше зростання заробітних плат – плюс 62% порівняно з 2016-м.

– Це найвищий показник, – зауважує очільник Кіровоградщини. – Водночас ми регулярно працюємо з підприємцями-аграріями аби і вони підвищували заробітну плату. Відповідно, середньомісячний дохід працівників агропромислової галузі торік збільшився на 43,3 % і склав майже шість тисяч гривень, проте цього недостатньо. Усі повинні розуміти, що виплата заробітних плат і працевлаштування – це соціально-значущі питання, які знаходяться на особливому контролі обласної влади.

 

03885

Торік у регіоні вдалося створити більше 1300 робочих місць. Цьому, зокрема, сприяла поява нових підприємств.

– Сьогодні ми говоримо про відкриття сонячних електростанцій, розвиток добувної галузі та нові виробництва. Окрім створення робочих місць, це наповнення бюджетів, це інвестиції. Загалом у 2017 році на Кіровоградщині реалізувалися майже три сотні інвестпроектів у різних галузях, ­– підкреслює Сергій Кузьменко і додає, торік надходження до бюджетів усіх рівнів від податків і зборів та інших платежів склали майже 9,5 мільярда гривень. – За перше півріччя 2018-го маємо тенденцію до перевиконання бюджетів. Відтак, органи місцевого самоврядування отримають додаткові кошти, а це означає, що більше проектів і програм, спрямованих на підвищення рівня життя у громадах, можна реалізувати.

Одним із найбільш масштабних соціальних проектів, який упродовж останніх двох років активно втілюється в області, є «Здоров’я наших дітей».

– Коли ми ініціювали цей проект у 2016 році, то насамперед ставили перед собою завдання створити належні умови для розвитку наших дітей. Ми визначили три основні напрямки, за якими працюватимемо. По-перше, це забезпечення якісного харчування учнів у школах. По-друге, зміцнення матеріальної бази для дитячої фізкультури та спорту як основи здоров’я. По-третє, реконструкція та модернізація, окрім обласної дитячої лікарні, дитячих відділень у районних. Нині можу з упевненістю сказати, за цей час нам є про що звітувати, – констатує голова облдержадміністрації. – Ми побудували десятки сучасних спортивних майданчиків. Ми бачимо, як змінилася обласна дитяча лікарня. Нагадаю, Президент назвав її однією з кращих у державі! І робота на цьому не завершується. Для контролю над виконанням програми ми створили унікальну інтерактивну мапу, яка в онлайн режимі дозволить усім охочим моніторити хід реалізації проекту «Здоров’я наших дітей».

Сергій Кузьменко наголошує, попри помітні зрушення на Кіровоградщині, роботи на перспективу вистачає і кожен голова районної державної адміністрації повинен розуміти, що несе персональну відповідальність за втілення завдань на ввіреній йому території.

– Ми продовжуємо ремонти у школах, дитячих садках і медичних закладах. Ми далі працюємо над будівництвом нових міні-футбольних полів, щоб підростаюче покоління мало змогу розвиватися. Ми займаємося реконструкцією інфраструктурних об’єктів... Жителі області повинні відчути, що започатковані нами зміни, ініційовані Президентом реформи, – не для галочки. Це системні зрушення, покликані покращити якість життя громадян, – нагадує очільник регіону.

 

фото: ОДА

e-max.it: your social media marketing partner