Андрій Ніколаєнко: В обласного осередку «Основи» – новий очільник

, КП

03847Лідер політичної партії «Основа» Андрій Ніколаєнко представив голову осередку політсили на Кіровоградщині – Валерія Авксентьєва. Наголошує, це управлінець із досвідом, а відтак значно підсилить роботу обласної організації з підготовки та реалізації партійної програми стрімкого розвитку України.

– Ми підсилюємо обласну організацію. Валерій Авксентьєв – людина, яку я знаю по спільній роботі, яку однозначно вважаю прекрасним керівником, який зарекомендував себе, очолюючи свого часу доволі непростий, але гарний район Кіровоградщини – Олександрівський. До цього мав досвід управління Новомиргородським районом. І, я впевнений, у нас буде абсолютно непереможна, чудова, креативна команда, – констатує Андрій Ніколаєнко.

Водночас лідер «Основи» наголошує на пріоритетних напрямках партійної програми «Країна ЗАпрацює». У тому числі акцентував увагу на сегменті Кіровоградської області.

– Кіровоградщина мала змогу і має, я впевнений, збудує завод ядерного палива, який дасть можливість створити нові робочі місця. Це також дасть енергетичну безпеку регіону, імпортозаміщення і експортний потенціал... Інша складова – це аграрна переробка, яка потрібна всій Україні, але Кіровоградщині насамперед. Ми дуже вигідно географічно знаходимося. Сьогодні велика кількість олійних культур має також доповнитися переробкою інших, таких, як кукурудза, наприклад. Однозначно необхідно вирішити ряд логістичних питань, адже, будучи в центрі України, область так і залишається осторонь магістральних коридорів. Плюс, дуже багато локальних ініціатив, які також мають знайти своє відображення у нашій програмі стрімкого розвитку, – зауважує Андрій Ніколаєнко.

Серед пріоритетних завдань програми «Країна ЗАпрацює» – створення двох мільйонів робочих місць, зниження податків, повернення державних замовлень на вітчизняні заводи, завершення війни на Донбасі тощо. Втім для реалізації кожного з десяти пунктів, переконаний політик, необхідний чіткий і покроковий план з урахуванням особливостей кожного регіону.

– Кіровоградщина, так само як і Львівщина чи Миколаївщина, має бути окремо представлена у програмі стрімкого розвитку. І цей регіональний аспект повинен готуватися не в Києві, а на місцях, – підкреслює голова «Основи» і додає, нині політсила має орієнтир розвитку країни до 2030 року. – Ми знаємо, якою країна може бути. Ми пропонуємо чіткі маркери, за якими даємо можливість людям нас контролювати. У своїй програмі ми подали покрокові дії законодавчих змін, оновлення системи державного управління з чітким і реальним планом дій. Коли прийде час, ми готові за ним звітувати.

Андрій Ніколаєнко переконує, «Основа» – не політпроект під одні вибори. Це партія, яку створюють надовго.

– Звичайно, ми як партія, політичний інструмент, братимемо участь і в президентських, і парламентських кампаніях, а потім і в місцевих. Однак, це не проект під одні вибори. Це серйозна політична сила, яку ми створюємо надовго. Плюс для нашої команди головне не партійна належність людини у минулому, для нас принципово важливо, що людина, яка хоче далі рухатися з нами, зробила у своєму житті, які справи у неї за плечима, які вона має здобутки, – зазначає політик.

Від обласної організації лідер «Основи» чекає насамперед формування міцної команди, здатної брати на себе відповідальність.

– Завдання місцевої організації, окрім розбудови партії, зібрати команду, яка після зміни влади, здатна буде взяти на себе відповідальність і показати жителям Кіровоградщини, як може змінитися регіон, як ми його розбудовуватимемо і хто конкретно за це відповідатиме. Наша мета – не політика заради політики. Повернутися у державну службу нас спонукає бажання, необхідність змінити докорінно країну, систему управління, відношення між центром і регіонами, між владою і людиною, пошук компромісу між сходом і заходом. Тобто це виклики, які сьогодні стоять на порядку денному, це виклики, які нас мотивують, – підсумував Андрій Ніколаєнко.

 

фото: партія «Основа»

e-max.it: your social media marketing partner