У Кіровограді кондуктор вигнала дитину-чорнобильця з тролейбуса і відібрала посвідчення

,

1017Того ранку 10-річний Максим, як завжди, зайшов до тролейбуса і вирушив до школи. Однак та поїздка йому запам’ятається надовго. Кондуктор чомусь не повірила в достовірність посвідчення постраждалого внаслідок катастрофи на ЧАЕС, яке показав хлопчик, і стала виганяти з тролейбуса, відібравши документ.

– «Ви ще подякуйте, що не вигнала відразу, а довезла до школи вашого сина!» – прокричала мені у слухавку кондуктор тролейбуса. Син прийшов додому в сльозах. Так ганебно з ним ще ніколи не поводилися. А тут ще й у громадському транспорті, у всіх на очах, – бідкається Наталія, мама хлопчика. – Вона мені телефоном почала розповідати, що посвідчення недійсне. Ніби там абсолютно нічого не видно, ні фотографії, ні інформації, яка б підтвердила, що власником документа дійсно є мій син.

Того ж дня Наталія звернулася до контролюючих органів у пошуках правди. Оскільки інцидент стався саме напередодні Першотравня, перевірку в тролейбусному парку провели п’ятого числа. Те, що сталося з дитиною – за порушення не визнали. Мовляв, у статуті підприємства немає пункту про розмежування пасажирів на вікові категорії…

За поясненнями, чому так сталося, «КП» звернулася до директора тролейбусного парку Валерія Гросула. Останній не надто зрадів дзвінку.

– У тому посвідченні не було нічого видно. Воно могло належати кому завгодно і скористатися ним міг також абихто. Під час перевірки у нас порушень не виявлено, – відрізав Гросул і, посилаючись на термінові справи, поклав слухавку.

Все б нічого, якби не неприємні спогади та факт приниження гідності дитини, розповідає Наталія. Коли вона пришла в тролейбусний парк, аби забрати синове посвідчення, їй мало не в обличчя кинули документ.

– Усе ніби і закінчилося добре, однак, неприємний осад лишився. Посвідчення мені повернули у неналежному стані, мокре, написів жодних не видно, ні печатки, ні підпису, а кондуктор, яка його відібрала, навіть не вибачилася. Ось таке ставлення, – з прикрістю ділиться Наталія.


e-max.it: your social media marketing partner