Влада оголосила місячник, люди – свою війну: На Кіровоградщині почали знищувати амброзію

, Олена Сідорова

03808В області стартував місячник боротьби з амброзією, повитицею польовою й американськими білими метеликами. Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, повідомляють у Держпродспоживслужбі регіону. Втім деякі жителі Кіровоградщини самотужки взялися знищувати карантинні бур’яни. Про результати своєї ініціативи вони звітують у соцмережі і закликають небайдужих долучатися до цієї ідеї

Згідно з розпорядженням, очільники міст, районів, територіальних громад і сіл мають провести роз’яснювальні семінари-навчання з питань проведення боротьби зі шкідниками за участю спеціалістів управління Держпродспоживслужби в області. Крім того, вони повин­ні організувати роботу щодо локалізації та ліквідації вогнищ американського білого метелика, амброзії полинолистої та повитиці польової.

Також виробничі підрозділи регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» та державне підприємство «Кіровоградський облавтодор» мають провести фітосанітарні заходи.

03809Тим часом житель Олександрівки Віталій Брайко опублікував у соцмережі фото, на якому тримає оберемок амброзії.

– Нещодавно я почав боротися за чистоту середовища, в якому ми живемо, – розповідає «КП» Віталій. – Амброзія є одним із забрудників. У моєї співробітниці алергія і цей факт мене спонукав підняти це питання, щоб люди, які до цього часу не звертали уваги на амброзію, озирнулися і почали діяти. Також розраховую, що небайдужі жителі викорінять амброзію біля своїх обійсть і зроблять зауваження сусідам.

Водночас в обласному центрі взявся ліквідовувати кущі і Вадим Лефтор. Він також наголошує, спонукала алергія. Свій «улов» теж опублікував у соцмережі.

– Роблю це не вперше. Я багато ходжу пiшки i на своєму шляху по можливостi зриваю стихiйнi зарослi амброзiї. Але часто опускаються руки, бо площi, враженi амброзiєю, просто величезнi... Хотiлося б, щоб люди пiдтримали намагання знищити цю рослину, – прокоментував він.

Місячник боротьби з амброзією триватиме до 23 серпня.

фото: із соцмереж

 

e-max.it: your social media marketing partner