Кір продовжує «косити» жителів Кіровоградщини

,

03800За останній тиждень на Кіровоградщині на кір захворіли ще п’ятеро жителів – троє в Долинському районі, двоє – в Олександрівському. З усіх хворих – двоє дітей. Загалом із початку року хвороба вклала на лікарняні ліжка майже 260 жителів.

– З останніх випадків захворювання на кір трьох хворих госпіталізували в інфекційні відділення районних лікарень у середньому ступені важкості, ще двоє перебувають на амбулаторному лікуванні. Хворі мали характерні проя­­ви кору – високу температуру, кашель, нежить, висип, – повідомила «КП» заступник директора обласного лабораторного центру Надія Оперчук і додала, у регіоні з початку року зареєстровано 258 випадків вірусологічно підтверджених випадків кору, з яких майже сотня у дітей.

Згідно з даними фахівців, цей показник майже у півтора десятка раз перебільшує кількість хворих за увесь минулий рік.

– Із діагностованих випадків – 76% хворих не мали щеплення проти кору, – уточнила Надія Оперчук і наголосила, всі медичні заклади області забезпечені вакциною проти кору.

– На Кіровоградщині в наявності понад 28 тисяч доз вакцини проти кору, – заявила співрозмовниця «КП». – Єдиним надійним захистом проти цієї недуги є своєчасна імунізація.

Разом із тим заступник директора обласного лабораторного центру зауважила, про епідемію кору мова не йде.

– Сьогодні ми маємо високий рівень захворюваності на кір. Це імунокерована інфекція, тому про епідемію говорити не можна. Чим більше людей вакцинуються, тим менше буде випадків. Щоб вийти на цей рівень, треба щоб 97% населення мали щеплення. У сучасному світі кору взагалі не повинно бути. А ми сьогодні маємо 25 тисяч випадків захворювання в Україні і 258 в області. Це результат того, що певний час не відбувалася імунізація населення, – підкреслила вона.

Нагадаємо, місяць тому Міністерство охорони здоров’я зобов’язало робити профілактичне щеплення проти кору за епідемічними показаннями дорослим, які знаходяться в групі підвищеного ризику: медичним працівникам, освітянам, студентам, працівникам силових структур.
e-max.it: your social media marketing partner