У Знам’янці облаштовують дитячо-юнацький центр

, Олена Сідорова

03763У Знам’янці активісти громадської організації NGYouthorg облаштовують дитячо-молодіжний центр. Їхня мета – створити місце, де діти і молодь зможуть проводити дозвілля з користю, спільно навчатися і відпочивати.

Для втілення мрії активісти придбали приміщення майже на дев’ять сотень квадратних метрів. Фінансами допомогли колеги з Берліну. В облаштуванні орієнтуються на німецький досвід.

– Ми орендували це приміщення. Німецький благодійний фонд, який стежив за нашою діяльністю протягом декількох років, побачивши наші досягнення, кількість задіяних дітей, прийняв рішення придбати цю будівлю для нашого молодіжного об’єднання. Ми поїхали в Берлін, перейняли їхній аналогічний досвід. Частину приміщення вже задіюємо: проводимо дитячі табори, фестивалі для дітей, показуємо корисні фільми для молоді, – розповідає керівник організації Сергій Немічев.

Ремонтні роботи стартували у травні цього року. Займається цим невелика команда – до десяти постійних активістів.

– Це люди, які у свій вільний час, після основної роботи приходять і допомагають чим можуть. Це і залізничники, і вчителі, і підприємці.., – уточнює організатор.

У приміщенні планують створити їдальню, в якій кожна дитина зможе безкоштовно обідати за рахунок благодійників, гуртки по роботі з деревиною та металом, клас вивчення англійської мови, кімнату з навчальними та розвиваючими іграми для дітей дошкільного віку, театральний гурток, ляльковий театр. Також хочуть облаштувати актову залу.

03765 03764

Планують ще виділити місце під зону відпочинку, а також під клас-студію, де готуватимуть фото- і відеоматеріали, де відбуватимуться зйомки соціальних роликів.

Особливу увагу приділяють дітям, які проживають у складних життєвих умовах. Їх навчатимуть виступати публічно, правильно висловлювати свою позицію, як правильно вести себе в громаді, готувати самостійно їжу і розвиватися.

– За офіційними даними, у Знам’янці сімей, які живуть у складних життєвих умовах, – шість десятків, – наголошує Сергій. – У них виховується 122 дитини. Діти приходять до нас після школи, отримують безкоштовний обід, беруть участь у розважальній і освітній програмах. Влаштовували для них День сім’ї, на якому зібралося близько вісім сотень людей. Влітку є табір на кілька днів. Ми багато заходів організовуємо.

Сергій констатує, результат спілкування з дітьми уже помітний.

– Батьки кажуть, що діти справді змінюються. Ми робимо все, щоб наші вихованці слухали дорослих, вміли дружити, добре навчалися. Це дуже важливо, – наголосив Сергій.

Першу частину приміщення планують відкрити восени – шість класів, фотостудію і кухню.

Тих, хто бажає допомогти в облаштуванні центру, просять звертатися за телефоном: (096) 239-32-31 (Немічев Сергій).

фото: із соцмережі

 

03767 03766

e-max.it: your social media marketing partner