Ми теж люди і хочемо, щоб до нас ставилися по-людськи!

,

1014Кіровоградці скаржаться на те, що маршрутки з’їжджають з маршруту о шостій вечора, відтак добиратися додому доводиться або на таксі, або пішки.

Мешканці мікрорайону Арнаутове, що у Кіровограді, скаржаться на водіїв маршрутів №116 і №116а. Кажуть, ті працюють лише до 18:00. Люди запевняють, увечері більшість з’їжджає з маршруту, тож дочекатися транспорту, аби доїхати додому, просто неможливо. Через те, що водії не дотримуються графіку руху, жителі вимушені діставатися додому на таксі або ж пішки.

– Після шостої години вечора на Арнаутове фактично немає чим доїхати – маршрутки з’їжджають з маршруту. Про вихідні я взагалі мовчу. Днями я чекала на маршрутку півтори години! Та коли нарешті дочекалася, водій вирішив пересадити пасажирів на іншу. Мовляв, нас небагато, тож не хоче марно витрачати газ. Роблять все, як заманеться, – обурюється кіровоградка Ліана Булашенко, яка живе по вулиці Шкільній.

Жінка каже, ця проблема не нова, але останнім часом доїхати додому увечері стає все важче. Не дочекавшись 116-го чи 116а, люди вимушені йти пішки або викликати таксі.

– Якщо збирається кілька людей, то складаємося на таксі. Але якщо раніше дорога вартувала 18 гривень, то зараз уже 30. Де ж таких грошей взяти? На таксі не наїздишся. Доводиться доїжджати до Масляниківки на 44-ій маршрутці і потім сорок хвилин йти додому пішки. А діставатися у такий спосіб після дванадцяти годин роботи дуже важко, – скаржиться Ліана Булашенко.

Говорить, за графіком 116-й і 116а мають ходити до 23:00, проте це, констатує, лише на папері. Єдина вимога мешканців Арнаутова, щоб маршрутники дотримувалися існуючого графіка.

– Графік є, мені його копію з міськвиконкому присилали. Але який в ньому сенс, якщо його ніхто не дотримується? Нам не треба присилати графік, нам потрібно, щоб маршрутки їздили! Водії бідкаються, що мало пасажирів увечері. Але якби люди були впевнені в тому, що дочекаються маршрутку, вони б стояли на зупинці. А так, коли розумієш, що можеш простояти не одну годину, добираєшся, як можеш. Ми хочемо, щоб міська влада зрозуміла: ми теж люди і хочемо, щоб до нас ставилися по-людськи! Невже ми просимо чогось надприродного? Ми вимагаємо, щоб маршрутники виконували свою роботу, – заявляє Ліана Булашенко і додає, що зверталася і до перевізника, і в міськвиконком, проте безрезультатно.

В управлінні розвитку транспорту і зв’язку міськвиконкому «КП» запевнили, що найближчим часом перевірять, як працюють маршрутки №116 і №116а. У разі ж виявлення порушень обіцяють вжити «відповідних заходів».

– Ми створимо комісійне обстеження цих маршрутів, неодноразово виїдемо ввечері і здійснимо перевірку, складемо акти. Якщо будуть виявлені порушення, направимо перевізникам листи з вимогами щодо усунення цих порушень, щоб маршрутки їздили відповідно до договорів і дотримувались інтервалів руху. Якщо ж недоліки не будуть усунуті, управління підготує документи на розірвання договорів на перевезення, – запевнили чиновники.
e-max.it: your social media marketing partner