У Добровеличківці понівечили фарбою шкільний борд із зображенням учнів

,

03367Обурливий інцидент стався у Добровеличківці. Там невідомі особи на рекламному щиті замалювали фарбою обличчя дітей і залишили напис «обездолені». Цим бордом тамтешній навчально-виховний комплекс запрошував учнів на навчання. Кому так «насолив» заклад і чому у такий спосіб помстилися саме дітям, «КП» запитала у директора Катерини Ковальської.

– Наша спеціалізована школа-інтернат – із поглибленим вивченням інформаційних технологій. Щороку ми запрошуємо дітей на навчання. Цьогоріч розмістили борд, на якому сфотографовані наші учні. До речі, цю ідею побачили у Кіровограді, де багато шкіл розміщують подібні рекламні щити, нам вона сподобалася, тож вирішили і ми так зробити, – розповідає директор і додає, борд виготовили за кошти вчителів. – Це наші профспілкові гроші, ми не взяли жодної копійки у батьків. Попросили у райдержадміністрації рекламну площу і ось така прикрість…

Директорка знає, хто зіпсував зображення, утім не називає винуватців. Каже, то на їхній совісті.

– Було б не так образливо, якби просто замалювали назву школи, куди запрошуємо дітей на навчання. А так заліпили фарбою обличчя дітей та ще й написали слово «обездолені», – обурюється Катерина Ковальська.

Спровокувати такий ганебний вчинок могла звичайна конкуренція між навчальними закладами райцентру, припускає співрозмовниця «КП». Там їх усього три і боротьба між ними відбувається за кожного учня.

– Якщо раніше у кожній школі навчалося приблизно по кількасот дітей, то сьогодні на всі три школи – близько шестиста учнів. Зрозуміло, для того, щоб діти йшли до нас на навчання, треба реформуватися і рухатися вперед, адже час не стоїть на місці. На жаль, це розуміють не всі, думають, що краще так, як є. Ми намагаємося розвиватися. Ось заклад отримав статус спеціалізованого, тепер прагнемо стати ліцеєм. Звісно, батьки обиратимуть для своїх дітей ту школу, де якісна освіта, – аргументує керівник навчального закладу і додає, навіть такий негативний факт свідчить про те, що школа рухається у правильному напрямку.

Прикрий випадок із рекламним щитом обурив не тільки педколектив, учнів і батьків, а й багатьох жителів райцентру, зауважує Катерина Ковальська. Втім школа вирішила не здаватися і замовила нове полотно.

– Дітей виховує не злоба і ненависть, а повага і любов, – наголосила директор насамкінець.

 

фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner