Дівчинка з Кіровограда здобула перемогу одразу у трьох міжнародних музичних конкурсах

,

03265Одразу три перемоги у міжнародних музичних конкурсах – «Світ у твоїх долонях», «Соняшник» і «Талановиті діти України», які днями відбулися у столиці, здобула першокласниця Кіровоградської школи №37 Катруся Федотова. Своїм успіхом юна піаністка порадувала не тільки себе, а й учительку і маму. Чи легким є шлях до перемоги доньки, «КП» розказала мама Каті – Мар’яна Федотова.

– Я маю музичну освіту і дуже хотіла, аби й донька мала у цьому здобутки. Музичній грамоті почала навчатися­ раніше, ніж пішла до звичайної школи. Уже другий рік займається у класі фортепіано у школі мистецтв селища Нового, – розповідає мама талановитої дівчинки.

Шлях до перемоги був тернистим не тільки для Катрусі, а й для її мами. Жінка каже, з донькою займається талановитий педагог Алла Меднікова. Але всю рутинну роботу вдома виконує вона.

– Учитель музики займається з нею в класі, а вдома ми з донькою студіюємо усе до дрібниць. Заняття з музики їй даються легко. Я граю для душі, а Катя слухає і сама грає. Ще до навчання в музичній школі вона вже знала ноти і вміла грати прості твори, – хвалить свою доньку Мар’яна Федотова.

Катя виховується у музичній родині, бо на інструментах грають мама і бабуся. Напевно тому і сама має схильність до музики, вважає співрозмовниця «КП». Утім, крім таланту, для перемоги потрібна й велика працелюбність.

– Катя більше ніж інші діти зай­мається в музичній школі, а крім того, щодня по дві години з нею займаємося вдома. Для неї це не складно, вчиться грати із задоволенням. Звісно велика заслуга педагога, яка багато вкладає в мою дитину. Учні її дуже люблять. Але і сама Катя дуже сумлінна і посидюча, – розповідає жінка і додає, що дівчинка така ж, як інші діти, любить побігати і погратися в рухливі ігри, а ще захоплюється малюванням, ліпленням із пластиліну.

Це не перші перемоги Каті Федотової. Ще восени минулого року вона вже дала свій перший сольний концерт, а пізніше здобула перше місце у всеукраїнському конкурсі «Зоряні мости». Але ці виступи були вдома, в Кіровограді. У Київ на міжнародний конкурс поїхала вперше.

– Чи не боялася вона виступати на такому конкурсі? Та ні. Я хвилювалася і боялася більше за неї. А донька все сприйняла, наче риба у воді. Вперше була в Києві, але таке враження, що вона там уже була, дуже швидко орієнтувалася в метро, на вулиці, в транспорті. Вражень – безліч, – пригадує мама дівчинки.

Жінка каже, хвилювання донька не відчувала, бо вона за віком ще не розуміє статусу музичних змагань.

– Катя виходить на сцену і розуміє, що їй треба відіграти. Грає на одному диханні, – ділиться Мар’яна і додає, перемозі дівчинки пораділи в її рідній школі.

Попереду у Каті Федотової канікули і цей час вона використає для відпочинку. Але вже восени, каже мама, почнуть готуватися до нових конкурсів і перемог.

 

фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner