Кіровоградка випікає букети з пряників і дарує усім медовий настрій

,

03217Погодьтеся, усі ми любимо отримувати подарунки. Але особливе захоплення викликають незвичні, оригінальні, та ще й ті, що можна з’їсти! Саме такі сувеніри випікає і розмальовує кольоровою глазур’ю кіровоградка Ольга Мельстер. Солодкі букети з троянд і тюльпанів, будиночки, фрукти й овочі, мультяшні герої, олівці і навіть «оскари» – чого тільки не знайдеш в арсеналі майстрині для кожного іменинника, як то кажуть, на всі випадки життя. Як з’явилося солодке захоплення і скільки медових пряників випікає щодня, художниця і кулінар розповіла «КП».

– Скільки себе пам’ятаю – зав­жди малювала. У дитинстві займалася в художній школі, а потім продовжила навчання на мистецькому факультеті педуніверситету. Мені сподобалася техніка малювання кондитерською глазур’ю. Подумала, чому б не спробувати пекти пряники і розмальовувати їх. Так півтора року тому взялася за справу, – розповідає Ольга Мельстер і додає, спочатку смаколики готувала для рідних і друзів, але дуже швидко коло шанувальників домашніх солодощів розширилося і дівчина зрозуміла, треба виходити на вищий рівень.

– Закінчила спеціальні кулінарні курси в Одесі, безліч рецептів і порад проштудіювала в інтернеті, пробувала випікати пряники за різними рецептами, аж поки не визначилася з одним. Використовую тільки натуральні інгредієнти, з такого тіста пряники можуть зберігатися без холодильника і не псуватися­ цілий рік. Це задоволення не таке й дешеве, адже на одну порцію тіста кладу більш як півкіло меду, – ділиться секретами майстерності співрозмовниця «КП».

Зразу випікала три десятки пряників на день. Роздавала друзям, дещо продавала. А сьогодні ледве встигає готувати по сотні щодня. Каже, без допомоги рідних уже не обійтися.

– Допомагають усі мої рідні. Мені ж подобається більше розмальовувати, – зізнається майстриня і зауважує, пряники продає через інтернет по всій Україні. – Купували навіть з Італії і з Америки.

Людям подобаються солодкі сувеніри Ольги Мельстер, тож обсяг випічки щодня збільшується. Але свої секрети майстриня при собі не тримає. Залюбки ділиться з усіма охочими вмінням радувати близьких.

– Двічі на тиждень у центральному сквері в Кіровограді влаштовуємо майстер-класи для дітей. Роздаємо їм готові пряники і даємо кондитерську глазур, щоб вони самі розмальовували. Діткам це подобається, бо таким подарунком можна не тільки милуватися, а й з’їсти, – розповідає співрозмовниця «КП».

Форми пряників Ольга вигадує сама і замовляє їх виготовлення на 3D-принтері у Дніпрі. Це квіти і фрукти, герої мультфільмів, олівці і безліч різноманітних фігурок, які можна подарувати з будь-якої нагоди.

– Доводилося випікати колективні замовлення і сувенірні набори, навіть весільний пряник готувала. Найбільше замовлення, яке довелося випікати – тисяча пряників, – продовжує майстриня.

Кожне замовлення цікаве й оригінальне. На перший погляд однакові вироби, в остаточному варіан­ті стають неповторними. Особливо такі подарунки люблять діти.

– Ось зараз готуємо для випускників дитячого садочка «оскари». Малі отримають таку цікаву нагороду, яку потім із задоволенням зможуть з’їсти, – хвалиться Ольга.

Своє захоплення співрозмовниця «КП» планує розвивати далі. Каже, пробувала готувати капкейки і макаруни, але ці смаколики не мають такого попиту, як звичайні медові пряники.

 

03218

 

фото: надане героїнею

e-max.it: your social media marketing partner