У Світловодську влаштовують безкоштовні кінопокази просто неба

, КП

03214У Світловодську біля фонтану 31-річний волонтер культурно-громадського центру «ISHIFT» Веніамін Клічук разом із небайдужими вже четвертий рік поспіль влаштовує безкоштовні кінопокази під відкритим небом. Перший кінопоказ зібрав всього з півтори сотні людей. Утім із часом атмосферні вечори неабияк припали до душі містянам і нині на фільми до фонтану приходить удвічі більше світловодців.

– Любимо людей, любимо наше місто, хочеться змін. І якщо є можливість щось добре зробити, чому ж не робити? Помітили, що у Світловодську розважальні заходи організовують тільки до якихось свят. І то, ті тематичні виступи вже набридли. Молодь хоче чогось цікавого. От і вирішили запустити такий проект – перегляди фільмів просто неба, – розповідає «КП» Веніамін Клічук.

Апаратуру для кіносеан­сів узяли в церкві, місце обрали біля фонтану на набережній.

– Місце дуже зручне для перегляду – пагорби, а внизу фонтан і майданчик біля нього. На тому майданчику ми встановлюємо апаратуру. Розвішуємо ліхтарики. За проектором – вид на Дніпро, небо. Люди сідають на лавочки, хто на траву, беруть ковдри, каремати. Ней­мовірно атмосферно. Усім подобається­ і ми раді цьому, – продовжує організатор.

Перед кінопоказом виступають творчі колективи.

– Майже завжди перед початком фільму хтось за бажанням виступає. До п’яти номерів. Це творчі виступи молоді, яка ніде раніше не залучалася, яка шукала себе і ми їй даємо можливість себе реалізувати, – додає Веніамін.

Організатор зізнається, одне з найскладніших зав­дань – обрати фільм для перегляду.

– Те, що молодь просить, ми не завжди можемо показувати. Буває просять містику, трилери, жахи… Частіше за все ми вибираємо повчальну стрічку, або засновану на реальних подіях, чи комедії та мультфільми. Буває, показуємо екшени. Намагаємося стежити за тим, щоб не було у кіно вульгарних сцен, нецензурної лексики… Адже до нас приходять глядачі різного віку – і дорослі, і діти. Взагалі, вибирати репертуар складно. Думав, у цьому році не буде вже що показувати, але з десяток пропозицій від наших глядачів уже надійшло, – ділиться з «КП» Веніамін.

Фільми починають показувати навесні і ще на початку літа. Далі перерва до серпня.

– Сеанси ми проводимо по суботах, коли вже сідає сонце. Початок на 20:00-20:30. Потім із липня на місяць-півтора беремо перерву, бо пізно темніє, – пояснює чоловік. – У серпні знову відновлюємо роботу і збираємося­ вже трохи раніше – десь на 19:30.

Інколи погода вносить корективи і кіносеанси доводиться переносити. Але люди з нетерпінням чекають показу, адже за чотири роки проекту кількість глядачів лише збільшується.

– Перед показами ми робимо оголошення з точним часом і назвою фільму. Але люди і без них уже щосуботи приходять. Коли проводили найперший показ, прийшло до півтори сотні. Зараз приходять близько трьохсот, – радіє вдалому проекту Веніамін Клічук.

 

e-max.it: your social media marketing partner