Продовження медичної реформи: «Добруджу» хочуть об’єднати з обласною дитячою лікарнею

,

989Попри те, що медична реформа, яку стара влада взялася втілювати в державі, зазнала нищівної критики, нові керівники відмовлятися від неї не поспішають. Нині обласна влада розглядає можливість взяти на баланс центр ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Добруджа». Спочатку його можуть перевести з міської комунальної власності в обласну, а вже потім приєднати до обласної дитячої лікарні. У департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації запевняють: від об’єднання цих двох медзакладів - лише переваги. Втім, бути злиттю лікарень чи ні, вирішуватимуть депутати.

– Після відвідин головою облдержадміністрації Олександром Петіком і міським головою Олександром Саінсусом дитячої міської лікарні, з’явилася пропозиція розглянути питання з приводу об’єднання двох медзакладів. Справа в тому, що у міській дитячій лікарні є лише одне спеціалізоване відділення, інше спеціалізується на реабілітації дітей з усієї області. Тож було б логічно, якщо б дитяча міська лікарня стала підрозділом дитячої обласної лікарні,  – пояснює доцільність реформи директор департаменту охорони здоров'я Кіровоградської ОДА Олег Рибальченко.

Разом із тим розглядається можливість переведення до дитячої міської лікарні одного з відділень обласної дитячої лікарні на час ремонту поліклініки.

– Питання об’єднання може бути вирішено, якщо матимемо погодження Кіровоградської міської ради. Потім обласна рада відповідно погодить це питання. Як вирішать депутати на сесії, так і буде, – говорить чиновник.

Олег Рибальченко запевняє: якщо дві дитячих лікарні все-таки об’єднаються, склад медичного персоналу залишиться незмінним. Ніяких незручностей від такої процедури не зазнають і пацієнти.

– Усі працівники залишаться у повному складі на своїх місцях і продовжуватимуть працювати, як і раніше. Просто у разі об’єднання, фінансування здійснюватиметься з обласного бюджету, – каже директор департаменту охорони здоров’я ОДА. – У дитячої міської лікарні є дуже гарні можливості для забезпечення реабілітації дітей саме неврологічного профілю. Якщо рішення про об’єднання буде позитивним, то відділення стане єдиним медичним простором для таких дітей. Вони проходитимуть лікування на одній базі. Наразі все ж таки це міська дитяча лікарня, хоч до неї й госпіталізують дітей із області, тому що самі пацієнти просять про лікування саме в «Добруджі». Після об’єднання це забезпечуватиметься абсолютно безперешкодно. Тобто вибудовується такий ланцюжок: все, що стосується неврологічних захворювань, діагностики і реабілітації – буде в одному місці.

За словами Рибальченка, якщо депутати на сесії приймуть рішення про об’єднання, то, відповідно до процедури, цей процес може тривати від трьох місяців до півроку.
e-max.it: your social media marketing partner