Люди вимагають відставки новопризначеного начальника міліції області, бо їхню думку міністерство проігнорувало

,

990Десятки представників різних громадських організацій уже не вперше влаштовують пікет під стінами УМВС у Кіровоградській області. Таким чином вони висловлюють обурення рішенням міністра внутрішніх справ про призначення на посаду начальника міліції регіону Анатолія Вітюка. Активісти кажуть, в цілому нічого не мають проти останнього, а мітингують, бо кандидатуру не погодили з громадою.

Минулої п’ятниці і цього понеділка на зазвичай малолюдній і тихій вулиці Чміленка (Дзержинського) в обласному центрі було неспокійно. Представники різних громадських організацій регіону зібралися під стінами головного офісу міліції, аби висловити своє обурення тим, що новоспечений міністр внутрішніх справ Арсен Аваков проігнорував думку народу у виборі кандидатури на посаду начальника УМВС у регіоні й призначив Анатолія Вітюка. Хоча обіцяв, що саме слово людей матиме вагу у кадровій політиці міністерства.

– Це протест не проти призначення, а проти того, що не врахована думка громади. Було задекларовано, що під час рішень зважатимуть на думку людей, але зараз все відбувається навпаки. Я не знаю, призначили Вітюка за партійною квотою чи ні, але люди своїм пікетуванням показують, що їхньою думкою нехтувати не можна, – пояснює у коментарі «КП» керівник Самооборони Кіровоградського Євромайдану Микола Джоган.

Чоловік каже, громада нічого не має проти новопризначенця, і, можливо, помиляється, підтримуючи Віктора Мігалатюка – заступника начальника УМВС ів області. Проте, мовляв, у разі затвердження на посаді останнього, готова взяти відповідальність за його дії на себе.

– Якщо на цю посаду буде призначена людина від народу, громада у разі чого зможе прийти до неї і сказати: ми вас відстоювали, ви не виконали наші вимоги, тож вимагаємо звільнити це місце. А якщо посадовець буде призначений зверху, як було раніше, ми систему не змінюємо, а це – головне наше завдання, – додає Микола Джоган.

Згідно з інформацією, учасники пікету вже написали звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, виклавши свої вимоги. У разі ж, якщо і їх проігнорують, громадські активісти обіцяють зібрати акцію протесту вже в Києві.
e-max.it: your social media marketing partner