В обласному центрі психолог організовує творчі майстер-класи для онкохворих Кіровоградщини

, КП

02902Антон Покалюхін уже майже три роки працює психологом в Українському Центрі Томотерапії у Кіровограді та в обласному онкодиспансері. Він допомагає важкохворим прийняти свій діагноз і морально його перемогти. Саме тому Антон влаштовує різні майстер-класи. Найближчий, запланований на 7 травня, – з акторської майстерності, який проведе театрал Валерій Ланецький.

– Спілкуюсь із онкохворими пацієнтами щодня. Усі різні, у всіх різний настрій і сприйняття. Хтось сприймає ситуацію раціонально, хтось катастрофічно, але всі пацієнти переважно шоковані. Тому я вирішив ініціювати різні заняття для онкохворих. Основна ідея полягає в тому, щоб відволікти людей від важкого лікування і нагадати, що не все втрачено, що в житті є фарби. Я знайшов однодумців, які погодилися допомогти, і ось ми проводимо вже п’ятий захід, – розповідає «КП» Антон Покалюхін.

Наразі чоловік готується до майстер-класу з акторської майстерності, який відбудеться у психологічній майстерні «Інсайт» за адресою в обласному центрі: вулиця Гоголя, 44.

02903– Цього разу вирішили провести майстер-клас із акторської майстерності, тому що це незвично і має бути цікаво. Проводитиме його актор театру імені Кропивницького Валерій Ланецький. Він розповість, як артисти готуються до виступів і проведе з учасниками кілька вправ, початок о 16:00. До цього у нас були заняття з йоги, пілатесу, а також майстер-класи з малювання аквареллю, розпису на камінні. Також обговорюємо наступне заняття з трайбл-денсу – це суміш східних танців й імпровізації. Хочемо ще повторити арт-терапію, – продовжує співрозмовник «КП».

Наразі на творчі заняття приходять до півтора десятка осіб, але організатори запрошують усіх охочих.

– Ми запрошуємо усіх, хто зіштовхнувся з онкозахворюванням. Заняття безкоштовні або з невеликою доплатою. Із чотирьох проведених лише одне було платне – 20 гривень за розписи на каміннях через матеріали. Решта, зокрема і майбутній майстер-клас, – безкоштовні. Мені здається, після таких занять люди відчувають себе бадьорими, бо розуміють, що можуть творити, піклуватися про своє тіло і психіку, – переконаний Антон Покалюхін.

Пацієнти ж дякують лікарю за таку ініціативу і зізнаються, заняття дійсно підбадьорюють їх.

– Хочу сказати, це дуже гарна і потрібна справа. Особисто я відвідала всі майстер-класи. Отримала задоволення від організації, ставлення до нас та, звісно, від усього того, чим ми займалися. Вважаю, такі заходи, як частина реабілітації людей, яких спіткала важка хвороба, дуже потрібні. Дякуючи Богові, знайшлися у нашому місті небайдужі люди, які це розуміють, – зізнається 54-річна онкохвора Світлана.

Усіх, хто має бажання прийти на заняття чи допомогти в організації, просять телефонувати за номером: (097) 940-62-34 (Антон Покалюхін).

 

02904

 

фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner