Незвичайна «флористка» з Олександрії створює гігантські квіти

, Олена Сідорова

02789Леся Підгорна з Олександрії – домогосподарка і мама трьох діток. Їй 34. Жінка виготовляє особ­ливі квіти. Якщо раніше це робила з паперу, то кілька місяців тому відкрила для себе новий матеріал – ізолон. Квіти з нього виглядають так, наче щойно принесені з саду, втім не в’януть, не опадають і довго прикрашають приміщення. Що таке ізолон і як із нього створити гігантські, але дуже ніжні букети, які нині в тренді, – Леся розповіла «КП».

Ізолон – це спінений поліетилен, матеріал, який часто використовують у будівництві. Він довговічний і багатофункціональний. Нещодавно рукодільники почали застосовувати його по-своєму – роблять величезні квіти, якими прикрашають весільні церемонії, фотозони, святкові заходи, використовують у дизайні магазинів, квартир і будинків.

Для Лесі створення таких композицій поки лише хобі, але вона зовсім не проти, аби захоплення приносило певний заробіток.

– Починала з паперових квітів, – розповідає Леся. – Кілька місяців тому випадково побачила квіти з ізолону в інтернеті і вирішила експериментувати. Замовила матеріал у Харкові. Перші робила по відео майстер-класах. Втім на безкоштовних відео показують як виготовляти тільки найпростіші квіти. А от щоб навчитися робити складніші – треба записуватися на платні майстер-класи, які в основ­ному проходять за кордоном. Цікавими виходять не тільки квіти, а й світильники, якими можна прикрашати будь-які інтер’єри – в кафе, ресторанах, удома… Квіти можна навіть здавати на прокат. Я мала лише кілька разових замовлень від знайомих, але хотілося б більше наповнювати сімейний бюджет, бо поки тільки чоловік у мене вкладає.

З ізолону можна робити абсолютно всі квіти – дуже гарними виходять троянди, орхідеї, піони…

 

02791 02790

– Можна підібрати на будь-який смак і розрахувати на будь-які фінанси, – уточнює Леся. – Ізолон не вигорає, практичний і зручний у використанні, його можна протерти вологою серветкою, пилососити. На дотик матеріал дуже ніжний, а квіти виходять об’ємні і наче живі.

Матеріал замовляє в інтернеті. Для того, щоб надати форми квітки, використовує будівельний фен.

– Феном треба нагріти краї, вони розплавляються і їм можна надавати форми. Після того, як матеріал застигає, форму вже не втрачає. Скріплювати пелюстки треба клеєм. Далі можна пофарбувати, але не бажано, краще використовувати кольоровий ізолон, але нам він поки недоступний. Маємо тільки білий, – ділиться нюансами роботи майстриня.

На один виріб іде близько півтори години. Поки найбільша за розміром квітка, виготовлена Лесею, – піон діаметром 60 сантиметрів.

Матеріали дороговартісні – один квадратний метр ізолону коштує більше півсотні гривень. Замовникам квітка вартуватиме 150-200.

Поки Леся виготовила близько двох десятків квітів. У майбутньому планує зробити три великі квітки на стійках на випускний своєї доньки у дитсадочку.

– Найвища троянда висотою буде близько 170 сантиметрів діаметром 80 сантиметрів, решта – значно менші. Це має стати гарною прикрасою дитячого свята. Буду пробувати і розвиватися у цьому напрямку. Головне, що мені це приносить задоволення, – додає співрозмовниця «КП».

фото: надане героїнею

 

02793 02792

e-max.it: your social media marketing partner