Серед загиблих на АЗС у Переяслав-Хмельницькому є житель Кіровоградської області

,

978У вівторок, 22 квітня, близько дев'ятої ранку стався вибух на автозаправці на околиці міста Переяслав-Хмельницький на Київщині. За попередніми даними, вибухнуло кафе в магазині на території автозаправки. У цей момент там знаходилося близько десятка людей.

Вибух був такої сили, що повністю зруйнував будівлю, розповідають очевидці. Водночас сама АЗС: цистерни з бензином і газом залишилися неушкоджені.

На місце події одразу прибуло кілька десятків рятувальників. Кажуть, першим знайшли тіло працівниці магазину – жінки, яка продавала хот-доги. Друга загибла також працювала там. Далі з-під завалів витягли і тіла двох чоловіків.

Біда ще й у тому, що незадовго до вибуху біля АЗС зупинився рейсовий автобус «Черкаси-Київ». Двоє пасажирів зайшли в магазин буквально за кілька хвилин до вибуху. Коли рвонуло – вони були всередині. На щастя, обійшлися травмами. Постраждали й ті, хто просто залишався в автобусі, бо від вибуху в ньому вибило вікна.

За результатами попереднього розслідування, причиною вибуху став витік газу. Про це повідомив перший віце-прем'єр міністр Віталій Ярема. За його словами, люди, які залишилися живими, дають свідчення про те, що вони чули запах газу перед тим, як стався вибух. Але це тільки попередня версія. Реальну причину покаже експертиза, запевняють посадовці.

З-під завалів на АЗС рятівники дістали тіла п'ятьох загиблих. Троє з них – молоді працівниці: Віталіна Тарасюк (24 роки), Юлія Самань (30 років ) та Ірина Малякін (25 років), ще двоє – відвідувачі Віктор Степаненко (26 років) та Ігор Румянцев (25 років), обидва – працівники Крюківського вагонобудівного заводу, які на машині поверталися з відрядження. Згодом від отриманих ушкоджень в лікарні померла ще одна працівниця заправки 37-річна Лілія Пашинська.

За попередньою інформацією, серед загиблих було двоє чоловіків з Кіровоградської області, однак у прес-службі головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій у Київській області «КП» підтвердили інформацію тільки про одного жителя Кіровоградщини 1988 року народження.
e-max.it: your social media marketing partner