Я живу в сумбурі, я живу так, як хочу – Ірен Роздобудько

,

976Уперше у Кіровоград завітала сором’язлива, але водночас весела і добра «золота письменниця України» Ірен Роздобудько. У теплому колі вона розповіла прихильникам свого письма про творчі пошуки, стереотипи, людські взаємини та довжину життя.

– Справжній письменник починається тоді, коли сумнів у собі перевищує бажання надрукуватися. Письменництво – це абсолютна хвороба, якою ти заражений, коли ти не можеш не висловити те, що тебе мучить. Тому я не сприймаю ніякої штучності, я її одразу бачу. Говорити до людей можна тільки «на розрив аорти». Можна говорити тільки те, в чому ти абсолютно впевнений, і те, що ти сам пережив. Я відчуваю відповідальність за те, що я говорю і як пишу, – ділиться Ірен Роздобудько.

І хоч презентації нової книги, яка щойно вийшла у Харкові, не відбулося, на настрій аудиторії це зовсім не вплинуло. Натомість, письменниця привезла кіровоградцям з десяток своїх останніх книжок.

Домашню атмосферу завдяки музичним паузам допоміг створити чоловік письменниці – астрофізик, бард та поет-пісняр Ігор Жук, який під супровід гітари виконував епістолярні та біблійні пісні.

Письменниця відкрила слухачам ідеї своїх текстів та розтлумачила підтексти. Зокрема, у книгах «ЛСД» («Ліцей Слухняних Дружин») та «Все, що я хотіла сьогодні» йдеться про любов і про пошуки свого призначення. Правду про лікарню розповіла авторка у «Лікарняній повісті». А от шляхи подолання життєвих перешкод розкриваються у романі  «Якби».

– Мої книжки всі дуже прості, легко написані. А далі все розгортається досить складно, коли книжку починають читати чоловіки, – запевняє Ірен Роздобудько і вдається до філософських міркувань.  – Некомфортно жити не можна. Ми живемо коротко, і треба знайти своє призначення. Кожна людина має жити творчістю, інакше немає сенсу жити. Необхідно творчо до всього підходити, навіть коли просто вариш борщ.
e-max.it: your social media marketing partner