Несподіваний поворот у справі стрілянини кіровоградських спецназівців у Донецьку

,

974Рідні загиблого Дмитра Андрусенка підозрюють, що вбивця хлопця у день трагедії був або п’яний, або під дією наркотиків. Таку версію вдові Дмитра та її батькові розповіли телефоном товариші по службі застреленого спецназівця. На похороні друзям не дозволили підійти до родичів та особисто розповісти все, що знають про трагічні події тієї ночі. Нині родина вимагає справедливого покарання для вбивці.

Цього понеділка Дмитра Андрусенка поховали. Нагадаємо, трагедія сталася після опівночі, 19 квітня. У приміщенні Донецького аеропорту, який охороняли спецназівці кіровоградської військової частини, пролунав постріл. З’ясувалося, один солдат поцілив у іншого. Йому почувся якийсь шурхіт і він розцінив це як проникнення у приміщення.

Вбитому Дмитрові Андрусенку цьогоріч мало б виповнитися 22  роки. У військового залишилася вагітна дружина Катерина Грушова та п’ятирічний син.

– Ми з Дімою винаймали квартиру в однієї жінки, там і познайомилися. До мого синочка він відразу прикипів, як до рідного, до садочка його водив, а той його татом називав. На похороні дуже плакав, все татка кликав… – крізь сльози розповідає Катя.

Її батько, Василь Григорович, про Дмитра також розповідає лише хороше. Зізнається, не тому що так прийнято, а тому що вояка і справді був добрим хлопцем.

– Він дуже гарно ставився до Каті. Життя у нього було несолодким, виріс без батька, однак не побоявся Катерину з дитиною взяти.

Порядний хлопець був, хороший, – із сумом згадує про зятя чоловік і зізнається: йому досі не дає спокою телефонний дзвінок товаришів по службі Дмитра.

– Солдат, якийсь дзвонив, розповідав. На похороні хотів також підійти, ще поговорити, однак керівництво частини не дозволило. Думаю, що приховують, як там насправді все відбувалося. Кажуть, темно було, але ж це – аеропорт, він завжди освітлюється. А ще розповідають, що вартовий, який поцілив у Діму  – любитель «покурити». Тоді, кажуть, був у стані чи наркотичного, чи алкогольного сп’яніння – не відомо, – говорить Василь Грушовий.

– Висловлюють версію, що пішов у туалет, а повертаючись, заблукав. Та він там уже другий тиждень був і міг орієнтуватися на місцевості. В частині кажуть, що чули попереджувальний постріл. А хто знає, як там все насправді відбувалося? Чи робив він його чи ні…– сумнівається чоловік.

З керівництвом військової частини А0680, з якою Дмитро Андрусенко уклав контракт, «КП» зв’язувалася двічі. Втім, ні командир Віталій Пікулін, ні підполковник Сергій Сенчев коментувати подію не захотіли, мовляв, треба ретельно розібратися у справі.

Натомість у воєнній прокуратурі кажуть, що спецназівець, який поцілив у Дмитра Андрусенка, нині знаходиться у військовій частині в Донецьку, триває розслідування справи, планується проведення експертизи.

– Ім’я військового поки що не розголошується, ведеться слідство, вивчаються обставини справи. Зрозумійте правильно, інколи буває так, що під час несення варти у ситуації, що виникла, винен не той, хто стріляв, а особа, яка загинула, – коментує трагедію прес-секретар прокуратури Південного регіону України Павло Аксьонов.

Тим часом рідні застреленого Дмитра сподіваються на об’єктивне та чесне розслідування, а для вбивці вимагають найсуворішого покарання за вчинений злочин та зламані долі.

– Хочу, щоб усе з’ясували і його посадили, а не звинуватили у всьому Діму, як це часто у нас буває, перекрутивши факти,  – бідкається молода вдова.

«КП» також вдалося зв’язатися з другом загиблого. Олександр Тесленко із Кременчука розповідає про Дмитра тільки хороше.

– Діма був чесною людиною. У нього все було по-чесному, по-справжньому… Він дуже любив спорт,  надзвичайно любив свою родину, ніколи не зраджував друзів. Я знаю, що на службі, він ставав ще кращим,  – говорить Олександр Тесленко .
e-max.it: your social media marketing partner