В Олександрії вперше відбудеться театральний фестиваль

,

02565В Олександрії відбудеться театральний фестиваль «ТеАрт». Захід проходитиме вперше, але організатори сподіваються, що він стане традиційним. З прем’єрними виставами до міста з’їдуться кращі аматорські колективи району, а також трупа з Полтавщини. Стартує свято сьогодні і триватиме тиждень.

– Традиційно наприкінці березня вирішили зібрати кращі театральні колективи Олександрійського району, а також запросили в гості трупу з Кременчука. Раніше ми влаштовували театральний тиждень. Цього року вирішили замахнутися на фестиваль, бо хочемо, щоб мистецькі аматорські таланти побачило якомога більше глядачів, – розповідає «КП» директор Олександрійського районного будинку культури Юлія Єлсукова і зазначає, це буде гостинний фестиваль, який нестиме багато позитиву, бо у репертуарі будуть казки, лялькові вистави, комедії, філософські роздуми…

Ініціатива розширити театральне свято до масштабу фестивалю належить Юлії Єлсуковій. Цю ідею підтримав відділ культури і туризму райдержадміністрації і творчі колективи району, яким уже давно затісно у стінах своїх клубів.

– Хочемо дати можливість аматорським колективам показати свою творчість, обмінятися ідеями, запросити до перегляду якомога більше глядачів, аби вони побачили, які таланти живуть і розвиваються поряд. Наш фестиваль – це місце, де хобі переростає у задоволення, – каже співрозмовниця «КП».

Свою виставу на фестиваль привезе відомий не тільки у районі, а й в області Червонокам’янський народний театр, дітей розважатиме веселою казкою театр районного будинку культури, а з Кременчука приїде студентська студія «Лілея».

– Цікаву комедію презентує Червонокам’янський народний театр «Обережно, лохотрон!», – анонсує Юлія Єлсукова і каже, за сюжетом наречений хоче познайомитися з батьками своєї обраниці, але її мати – у в’язниці. Наречена просить шахраїв їй підіграти і продемонструвати начебто її родину. А в цей момент з’являються справжні батьки… – Що буде далі, – дивіться на прем’єрному показі!

У рамках фестивалю відбудеться також акторський тренінг у поєднанні з йогою. Організатори вважають, він зацікавить не лише акторів, а й усіх, хто шукає гармонію і способи концентрувати власну енергію.

Завершуватиме фестиваль комедія від студентської трупи з Кременчуга «Лілея» за п’єсою Олександ­ра Вітра «Станція». «ТеАрт» обіцяє багато яскравих театральних історій, що змусять замислитися, повеселитися, відпочити і надихнутися.

Аби підтримати дух суперництва, організатори фестивалю визначатимуть кращі колективи.

– Кожен аматорський колектив – уже переможець і отримає ексклюзивну відзнаку за участь у фестивалі «ТеАрт». Для нас голов­не – аби талановитих артистів із глибинки побачили якомога більше глядачів. Цей фестиваль є своєрідним трампліном до вищого рівня, ширшого глядача, – каже Юлія Єлсукова і бажає учасникам цікавих постановок і вдячних шанувальників. – Запрошуємо всіх бажаючих на перегляд цікавих вистав. Шквал незабутніх емоцій – гарантовано!

фото: із соцмережі
e-max.it: your social media marketing partner