Вихованці школи імені Нейгауза стали проривом року на конкурсі казок

, КП

02554Вихованці музичного театру «Казка» кіровоградської музичної школи №1 імені Нейгауза стали проривом року на обласному конкурсі музичних казок «Парос­ток», що проходив в обласному академічному театрі ляльок 26 березня. Члени журі гідно оцінили виставу «Кицьчин дім».

– Нас неабияк вразили і порадували вихованці музичної школи №1 імені Нейгауза. Їхня вистава «Кицьчин дім» стала для нас справжнім відкриттям, проривом – настільки щира, весела… – коментує голова журі, провідний майстер сцени обласного академічного театру ляльок, заслужена артистка України Вікторія Ставріаніді-­Стогодюк. – Наприклад, нас здивувало, що в «Казці» ледь не акторські родини…Керівник музичного театру Оксана Місько знайшла дуже гарний переклад і ми, журі, вважаємо, що це наразі найкращий із усіх можливих. Також слід відзначити музичний супровід – композитора цього театру Наталію Українцеву. Від цього виступу ми отримали масу задоволення!

– Грунтовно цю виставу ми почали готувати з січня. У нашому театрі займаються чимало дітей і кожен хоче виступати. Я не можу і не хочу нікого образити, тому по ходу вносили деякі корективи. У нас було три ворони, які починали розповідати казку, хоча з початку їх мало бути менше. Але дівчатка молодці – гарно виступили. Багато у нас було маленьких курчаточок, які виконували танець. Їм подобається виступати, знаходила ролі всім... А щоб не було, що одні актори просто стоять, поки другі щось роблять на сцені, зробили ще деякі нововведення. Наприклад, киця була у нас із селфі-палкою й з усіма фотографувалася, поки хтось інший виступав. Діти, як завжди, молодці, – радіє за своїх вихованців Оксана Місько.

 

02555 02553

Загалом у конкурсі взяли участь п’ять команд із області, які поділили на дві групи – молодшу і змішану. Перше місце серед молодших груп отримала Кіровоградська музична школа №4 за казку «Чарівна подорож», друге – також музична школа із обласного центру – №2 імені Мейтуса з казкою «Мавпочка Чікі».

Переможцем серед змішаних команд стала музична школа №4 з казкою «Холодне серце» за мотивами однойменного діснеївського мультфільму.

– Ми довго сперечалися щодо переможців у цій групі і вирішили, що друге місце віддамо Созонівській дитячій музичній школі з казкою «Три крокодили». Але як би там не було, всі учасники великі молодці. Усі талановиті, щирі. Сподіваємося, у них великі перспективи і за кілька років побачимо гарних, провідних акторів, – підсумувала Вікторія Ставріаніді-Стогодюк.

 

02561025640256202563

фото: Ігор Філіпенко

e-max.it: your social media marketing partner