Трагедія у Новгородківському районі: діти ховалися від пожежі під диваном

, КП

02401Страшна трагедія сколихнула Кіровоградщину – у селі Верблюжка Новгородківського району під час пожежі у будинку загинуло троє дітей – дівчатка 2013, 2015 і 2017 років народження. Рятувальники припускають, малі задихнулися. Одну дитину – найменшу – знайшли у приміщенні, де почалося загорання, двох інших – у сусідній кімнаті під диваном. Вочевидь там діти заховалися від полум’я.


Біда сталася вдень 10 березня. 22-річна мама трьох дівчаток пішла у справах, залишивши тих без нагляду. Поки жінки не було дома, будинок із пічним опаленням спалахнув.


Рятувальників викликали сусіди і бабуся – вона саме помітила, як зайнялося.


Пожежні швидко прибули на місце, але врятувати дітей не вдалося. Найменшу дівчинку знайшли у кімнаті, де спалахнула пожежа. Дитині невдовзі мав виповнитися рік. Двох старших малих – в іншій кімнаті під диваном. Вочевидь ті ховалися від полум’я.


Наразі фахівці встановлюють причини пожежі і смерті. Втім за попередніми висновками до біди призвело необережне поводження з вогнем.
Тим часом у райдержадміністрації повідомили «КП», що родина стояла на обліку у соцслужбі.


– Сім’я, у якій сталася трагедія, стоїть на обліку у районній службі у справах дітей як неблагополучна. Жінка – мати-одиначка, ніде не працює, перебуває у декреті. Щомісяця на трьох дітей отримувала 6800 гривень. Працівники соцслужби неодноразово її навідували. Після трагедії жінка була у лікарні на обстеженні, – зазначив «КП» голова Новгородківської райдержадміністрації Андрій Кочерга.


Як уточнили «КП» джерела у правоохоронних органах, маму перевіряли на вміст алкоголю чи наркотиків у крові.


У службі у справах дітей облдержадміністрації уточнили, під супроводом районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді родина перебувала з 28 липня минулого року через неналежне виконання матірʼю обов’язків, а саме порушення санітарно-гігієнічних умов проживання дітей. Іноді жінка залишала малих на свою матір чи сусідку.


Завтра Верблюжка прощається з малими. Дітей ховають коштом громади.


За фактом пожежі правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 166 Кримінального кодексу – злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною.


Нагадаємо, очільник Кіровоградщини Сергій Кузьменко закликав соціальні служби, Нацполіцію і рятувальників якнайшвидше завершити розслідування причин трагедії.

e-max.it: your social media marketing partner