У крові немовлят, яких знайшли в морозилці, виявили алкоголь

, КП

02328У крові двох немовлят, тіла яких заховала у морозилці їхня 35-річна мама Олена з Олександрії, експерти виявили алкоголь. Утім кримінальне провадження у цій справі закрили через відсутність складу злочину – експертиза також показала, що діти народилися мертвими.

Як уже розповідала «КП», страшна звістка сколихнула Олександрію напередодні новорічних свят. Жінка звернулася до лікарні з ускладненнями, характерними після пологів. Медики поцікавилися, де немовля, втім відповісти на запитання та не змогла. Лікарі заявили у поліцію. Уже під час обшуку в квартирі породіллі правоохоронці знайшли у морозильній камері холодильника тіла двох новонароджених дівчаток.

31 грудня поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 177 Кримінального кодексу – вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини. Втім тіла немовлят були настільки переморожені, що сказати одразу причину смерті фахівці не змогли.

Спочатку судмедексперти з’ясували, що дівчата народилися­ мертвими і не є двійнятами. Згодом експертиза показала ще більш шокуючі результати – у крові виявила велику кількість алкоголю.

– Відповідно до висновків судово-медичної експертизи, смерть немовлят настала до їх народження. Діти – не двійнята, різниця між народженням у них менше року. Також експертиза виявила у крові новонароджених алкоголь. В однієї дівчинки – 0,38 проміле, а в іншої – близько чотирьох. Це велика доза. Але, оскільки діти народилися мертвими, то кримінальне провадження закрили. Якби діти померли після народження, то розслідування тривало б, – прокоментували «КП» у поліції.

Тіло першого немовляти пролежало у морозилці майже рік. Олена божиться,­ що зберігала його, бо хотіла поховати дитину як належне.

– Коли потрапила з ускладненнями у лікарню і прийшли з поліції, я сама їм усе розповіла. Народжувала останні два рази вдома, але дітей не вбивала! Коли вони народилися, то жодних ознак життя не подавали. Першу дитину народила у січні, а другу – 19 грудня. Вона була обвита пуповиною, не плакала. Я злякалася і не знаю чому, як якесь помутніння, загорнула дитину у пакет і сховала у морозилку, де вже лежала перша дитинка. Хотіла замовити маленькі труни і поховати їх, а не просто викинути в пакеті чи закопати. Але коли зверталася у похоронне бюро, там задавали багато питань, – виправдовується жінка.

Чоловік Олени – Олександр, стверджував, ні про вагітність, ні про немовлят у морозилці не знав. Хоча дослідження на поліграфі показали зворотне.

– Я не знав, що вона вагітна була ні четвертою, ні п’ятою дитиною. А про те, що діти у морозилці, дізнався від дружини 29 грудня. Лєна сказала, що 19 числа народила мертву дитину. Вона у морозилці, і їй дуже страшно. У той же день дружина розповіла і про другу дитину, – запевняє Олександр.

За словами Олени, вона нічого не розповідала чоловіку, бо боялася його.

– Чоловік запальний, кричить на мене, кілька разів бив і хапав за шию. А після народження третьої доньки сказав, якщо я ще раз народжу, він мене викине на вулицю, як кошеня, а дітей забере, – жаліється олександрійка.

 

фото: govoryt-ukraina.tv

e-max.it: your social media marketing partner