Учитель математики з обласного центру пише реп на замовлення

, КП

02268Андрію Макаренку – 23 роки. Він працює вчителем математики та інформатики у кіровоградській школі. Роботу свою любить. Та останнім часом, окрім викладання точних наук, захоплюється ще й написанням текстів для пісень. Переважно це реп. Один із перших – присвятив коханій.

– Одну з найперших і найважливіших пісень я присвятив своїй дівчині – склав на першу річницю наших стосунків. Коли її презентував, емоції були шалені! У коханої в очах була ейфорія і захоп­лення, – пригадує Андрій.

Наразі він написав більше десятка пісень. Переважно у стилі реп.

– Серйозно цією справою займаюся років два-три. Переважно пишу слова під реп. На сьогодні написав уже більше десятка таких текстів. Як на мене, виходить непогано – і мені подобається, і близьким також, – зізнається співрозмовник «КП».

Більшість написаних пісень хлопець дарує друзям і знайомим. Але хоче розвиватися у цьому напрямку і виходити, як каже, на вищий рівень.

– Спочатку складав пісні суто для себе. Згодом зрозумів, що у мене щось-таки виходить. Вирішив, займатимуся­ професійно, якщо це комусь знадобиться,­ – розповідає учитель-математик.

Нині оголошення Андрія про написання пісень на замовлення можна знайти в мережі. Каже, таких склав лише кілька. Аби поет підібрав правильні слова, необхідно якомога більше розповісти про людину чи ситуацію.

– Пишу на різні мотиви – про кохання, про дружбу, про все, що попросять... Але чим більше інформації мені дадуть, тим краще. Кожна пісня буде наповнена на стільки, скільки зможе розповісти замовник. Починаючи від того, ким для нього є об’єкт оспівування, яке місце в житті займає ця людина, скільки часу знайомі... Чи є між замовником і об’єктом своєрідні фішки, тобто те, як між собою спілкуються…­ – пояснює особливості роботи Андрій.

Написання тексту може займати від одного до чотирьох днів.

– Тут, звичайно, без музи не обходиться. Буває таке, що за день можу написати увесь текст, а буває, що напишу кілька рядків і все, а через два дні – і вся пісня «під’їхала». Загалом, три-чотири дні мені достатньо, аби все обдумати і підібрати правильні слова, – ділиться співрозмовник.

Ціна за таку оду – від півтори сотні гривень.

– Вартість залежить від того, наскільки терміново потрібна пісня. Якщо швидко, то це дорожче, а якщо людина не поспішає, то там і ціна відповідно менша – 150 гривень. Але я пишу тільки тексти, музику – ні. Звичайно можу підібрати мелодію, пошукати мінусовку (музику без слів – «КП»), а замовник уже сам співатиме на свій лад. Сам не співаю. Я реа­льно оцінюю свої вокальні дані і, окрім як друзям, озвучку пісні не пропонував би, – жартує Андрій.

 

фото: надане героєм

e-max.it: your social media marketing partner