Кіровоградець розвернув три крісла на «Голосі країни»

,

02233Три суддівські крісла розвернув своїм співом грузин із Кіровограда Анрі Болквадзе під час сліпих відборів на проекті «Голос країни». Хлопець виконав пісню Ніно Катамадзе рідною мовою і вразив не тільки суддів, а й глядачів. Поки всі земляки триматимуть кулаки за подальший успіх учасника від Кіровоградщини, про те, як потрапив на проект і про що мріє, хлопець розповів «КП».

Анрі Болквадзе вже досить відомий у Кіровограді виконавець. Хлопець навчається вокалу у музичному коледжі. Там його й помітили і стали запрошувати для виступів на різноманітних заходах.

– Мій педагог із вокалу – соліст обласної філармонії Олександр Безай, ось він і порадив узяти участь у концерті. А вже там помітили і так пішло ланцюжком. Мені це дало вагомий поштовх для розвитку, – розповідає Анрі.

Родина хлопця переїла в Україну з грузинського міста Батумі, коли йому було одинадцять. Оселилися в Микільському Світловодського району. Після закінчення школи Анрі приїхав до обласного центру вступати в музичний коледж.

– Вступив із першого разу на клас вокалу. Скільки себе пам’ятаю, завжди співав. Що б не робив, чим би не займався – наспівую, або голосно затягую, – зізнається співрозмовник «КП» і з посмішкою пригадує курйозні випадки, коли батьки просили його співати тихіше, бо заважав їм дивитися телевізор. – У нашій родині всі співають. Це улюблена справа всіх грузинів.

Ще однією національною рисою для Анрі Болквадзе є захоплення кулінарією. Каже, нині підробляє офіціантом в одному з ресторанів обласного центру.

– Маю вільний час, то чому б не використати його з користю і для себе, і для сім’ї. Мені подобається працювати в ресторані, дарувати людям гарний настрій смачною їжею, та й самому можна повчитися кулінарній майстерності, – зауважує співак.

Анрі і сам захоплюється приготуванням страв. Його фірмовим десертом є торт «Наполеон».

– Ніхто не може так приготувати «Наполеон», як я, – хвалиться хлопець і додає, найчастіше йому замовляють саме цей смаколик. Утім, уміє готувати і національні грузинські страви, але першість у цій справі віддає мамі. – Національні страви у нашій родині завжди готує мама. Краще за неї ніхто не вміє цього робити, вона, без сумніву – головна на кухні.

Звісно, всі смаколики у родині Болквадзе приправляються піснею. Нині, визнає співрозмовник «КП», через зайнятість у навчанні і роботі, не часто вдається навідати батьків. Але коли вся родина збирається разом, – це велике свято.

– Нечасто буваю у рідних, але коли приїжджаю, то для нас усіх – це свято. Сідаємо за стіл і спілкуємося, співаємо до пізньої ночі, – розповідає Анрі.

Учасник проекту «Голос країни» каже, ще з дитинства всі свої мрії пов’язував зі співом. Коли став старшим, дитяче прагнення визріло в мету, до якої він цілеспрямовано наближається­ – здобуває професійну освіту вокаліста. Ще однією сходинкою у професійному рості обрав для себе участь у «Голосі».

– Давно мріяв взяти участь у цьому проекті, хотів гарно заспівати, але розумів, що мені необхідно ще підготуватися професійно. Зараз, коли маю за спиною три роки навчання, вирішив спробувати свої сили на «Голосі». Сам подав заявку і пройшов відбір, – пригадує співрозмовник «КП» і каже, те, що до нього повернулися троє суддів – справжнє диво.

З вибором тренера Анрі визначився одразу, адже має особистий критерій.

– Обрав Джамалу, бо мене підкорила її освіта. Після виступу сказав, що обираю класику, маючи на увазі музичну освіту і підготовку тренерки. Для мене це найважливіший критерій, – пояснює хлопець і додає, пішов на «Голос» не тільки заради участі, а й для того, аби повчитися.

У подальшому своє майбутнє Анрі Болквадзе не уявляє без музики.

– Хочу бути в музиці, писати, співати, дарувати людям емоції, не важливо якою мовою, бо коли співає душа, це розуміють усі. Хочу, щоб музика дарувала доб­ро, бо вона для цього й існує, – переконаний співак.

фото: із соцмережі
e-max.it: your social media marketing partner