Кіровоградців закликають долучитися до створення проекту пам’ятника Кузьмі Скрябіну

,

02201Петиція про встановлення пам’ятника Кузьмі Скрябіну у Кіровограді, який три роки тому трагічно загинув в автокатастрофі, за тиждень набрала необхідні 450 підписів. Ініціатори звернення – друзі і близькі Андрія Кузьменка – радіють, що жителі обласного центру підтримали ідею. Водночас вони сподіваються, що і міська влада відреагує належно й виділить земельну ділянку під реалізацію проекту.

– Ідея встановити пам’ятник Кузьмі у нашому місті виникла ще після його трагічної загибелі, адже він дуже багато зробив для України, його пісні досі співають, його поважають і цінують.­ Багатьом людям він змінив свідомість, бо завжди був чесним і пишався, що є українцем, учив цьому інших, – розповідає близька подруга Андрія Кузьменка кіровоградка Олена Ферман. – Хочемо, щоб у нашому місті було багато щасливих людей. Таких, яким був і сам Кузьма за життя. Нашу ідею підтримують і батьки Андрія.

Співрозмовниця «КП» зауважує, яку ділянку виділить влада – не знає. Голов­не, щоб це було місцем, де молодь зможе культурно відпочити, послухати пісні Кузьми, поспівати.

Над проектом пам’ятника Скрябіну вже працює кіровоградець Валерій Кольцов. Він наголошує, важливо зберегти пам’ять про Кузьму та закарбувати її в наших серцях.

– Є кілька варіантів проекту, але готовий почути і врахувати думку громадськості, – каже він.

За задумом, пам’ятник має стояти у компактному красивому місці, де любить збиратися молодь. Поки організатори петиції таким місцем вважають ансамбль розбитих пантер у центрі міста. Кажуть, їхня ідея вирішить проб­лему благоустрою понівеченої локації, а молодь матиме гарне місце для відпочинку. Таким куточком пам’яті Кузьми могла б стати і набережна. Там можна було б облаштувати, крім скульптури, ще й музичний фонтан і висадити сквер пам’яті співака.

– Ми не прив’язуємося до місця, це можуть бути різні локації, – підкреслює Валерій Кольцов і додає, важливо, щоб кіровоградці не були байдужими і долучилися до ініціативи, як ідеями, так і фінансово. – Не один я маю бажання, щоб пам’ятник Кузьмі Скрябіну з’явився у Кіровограді. Тішить, що таких людей багато, тож вірю, у нас усе вийде!

 

фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner