Екс-учасник талант-шоу: Якщо людина чогось хоче, то воно обов’язково буде

, КП

02193Колись Олег Мазура разом із дружиною заробляв на життя тим, що мали ятку на Колгоспному ринку і продавали одяг. Інколи він підробляв співаком у кафе. Втім вісім років тому у його житті відбувся переломний момент. Чоловік став учасником шоу «Україна має талант» у другому сезоні. Він дійшов до півфіналу, не потрапивши до десятки фіналістів. Однак із того часу вирішив: обов’язково має більше займатися музикою. Зараз чоловіка запрошують виступати на корпоративах, весіллях, ювілеях та інших святах. Він опановує музичні інструменти і навіть сам пише пісні.

– У Кіровограді проходив передкастинг на другий сезон «Україна має талант». Я тоді займався торгівлею, трохи працював музикантом у кафе, і навіть не задумувався про те, щоб брати участь у шоу. Проте одна знайома порадила сходити на кастинг, каже: «Сходи, спробуй. А раптом щось із цього вийде». Ну я й пішов, заспівав пісню, нічого особливого не загадував на майбутнє, було трохи впевненості, але не настільки, щоб пройти далі, конкуренція була чимала, – пригадує Олег Мазура.

Втім журі вирішило по-іншому й Олега запросили на кастинг у Дніпрі. У талант-шоу він пройшов до півфіналу і цей момент змінив його життя назавжди.

– Тоді на передкастингу в Кіровограді якось швидко все пройшло, не дивлячись, що було багато людей. Я вийшов, заспівав, мені подякували за виступ і я пішов. Але згодом зателефонували і запросили на кастинг, який проходив у Дніпропетровсь­ку. Пощастило, що на мене звернули увагу. Далі півфіналу я не пройшов, але, тим не менш, доля подарувала мені шанс… І добре, що все тоді так сталося – це був переломний момент у моєму житті, – зізнається співрозмовник «КП».

Саме тоді Олег вирішив, що більше часу присвячуватиме музиці.

– Після цього я для себе вирішив, що займатимуся музикою. Ось уже вісім років виступаю на святах. Мене запрошують на ювілеї, весілля, дні народження, корпоративи, – розповідає Олег.

Під час роботи чоловік на повну віддається музиці і робить усе, аби його виступи викликали лише позитивні враження й емоції.

– Коли мене запрошують виступати на якомусь заході, ніколи не складаю список пісень, які виконуватиму. З однієї простої причини – люди різні, настрій у них теж різний. Треба намагатися відчувати публіку. Якщо це концертна програма, звісно там усе прописано, бо є сценарій. Люди просто прийшли послухати тебе у певному дусі, стилі. А коли запрошують­ на свята, то треба вже під гостей підлаштовуватися. Я закидаю вудочку – заспіваю того ж Винника, добре пішло. Ага, зрозуміло. Потім дивлюся, є старші віком – для них щось заспіваю, про батьків. Трошки молодіжного, трохи 80-х, наприклад. Щоб зачепити усіх гостей – від старших до найменших. Аби догодити, намагаюся міксувати репертуар. Якщо співатиму пісні тільки ті, що мені подобаються,­ то вже буде робота не для гостей, а для себе. А так можна і вдома співати, – жартує співрозмовник.

Сказати, що найбільше любить співати, Олегу важко. Він запевняє, усі пісні – чудові. Головне – під час виконання бути індивідуальністю.

– От так одразу відповісти важко. Я меломан насправді. Люблю співати те, що гарно звучить, мелодійні пісні. І не має значення, вітчизняних чи закордонних виконавців. Намагаюся співати різні композиції, але на святах, звичайно, виконую хіти. Це шах і мат, тому що завдяки цьому знаходжу нових клієнтів, їм це подобається. Співаю у своїй інтерпретації. Копіювати не хочу. Є матеріал якогось виконавця, я його трішки обробляю. Треба бути індивідуальністю, навіщо мені бути Лепсом, Винником. Треба залишатися­ ­самим собою, – переконаний співак.

Зараз Олег, окрім співу, опановує музичні інструменти.

– Навчаюся грати на ударних, клавішних, бас-гітарі. Поки найкраще виходить на ударних. З інструментами виступати дуже важко, вдається небагатьом, бо руки роблять одне, ноги – друге, голова – третє… Тут треба добре попрацювати, але, як то кажуть, щоб рибу з’їсти, треба в воду лізти. Мені це цікаво, це приносить задоволення, – зізнається «КП» Олег.

Інколи на виступах чоловік виконує й авторські пісні. Хоча таких у співака не так багато. Зізнається, пише лише, коли є натхнення.

– Написав пісень п’ять, здається. Роблю це, коли дійс­но є настрій, натхнення. Але написати текст легше, ніж музику. Пісня має звучати, лягати на вушко. В іншому випадку люди просто її не слухатимуть, – пояснює він.

Пісні Олега переважно про почуття.

– Якось усі намагаються­ присвятити пісню мамі, дружині, ще комусь. У мене таких немає. Переважно вони про почуття, стосунки чоловіка і жінки… Але можна писати більш примітивно, звичними усім словами – «я тебе любив, а ти серце розбила…», а можна заходити з далеку, щоб були підтексти, – каже співрозмовник.

Чоловік зізнається, пише лише те, що відчуває.

– Мої пісні більше за направленням поп-музика. Рок зараз слухає не така вже й велика аудиторія, шансон – аудиторія непогана, але не знаю, як далі буде, як діти слухатимуть, але ще можна в цьому стилі попрацювати. Та все одно, у першу чергу, треба писати те, що відчуваєш, – міркує артист.

Зараз пісні Олега є лише в демо-версіях, оскільки на аранжування й удосконалення потрібні кошти, яких у чоловіка немає. Втім він не падає духом і вірить, що вдасться знайти необхідні ресурси, аби його музику почули люди не тільки на корпоративах і весіллях.

– Є авторські пісні і, звичайно, хотілося б, щоб їх слухала публіка, хотілося б трошки більшого, вищого рівня, знову вийти на якийсь телеканал, щоб можна було рухатися далі. Та поки такої можливості немає. Нині мої пісні у демо-версіях, можливо, якийсь спонсор трапиться, щоб їх обгранити, відшліфувати. Адже для цього треба немала команда людей. Можна впоратися і самому, проте має бути хороша апаратура, – розповідає чоловік.

Втім кіровоградець упевнений, рано чи пізно обов’язково досягне бажаного.

– Я планую співати років до 70, не менше. І буду так співати, повірте! Завжди треба вірити у себе, у свої сили. В іншому випадку людина нічого не досягне у житті. Тому я вірю у себе і знаю – все здійсниться. Випадкових зустрічей не трапляється. Але людина сама вирішує, чи взяти щось із кожного випадку, чи пропустити. З «Україна має талант» я взяв і працюю над цим. Вважаю, якщо вже почав чимось у житті займатися, то займайся до останнього. Усі талановиті, але талант треба розвивати. Якщо людина чогось хоче, то воно обов’язково буде. Просто до «я хочу» треба додавати «я зможу», «треба», «витримаю», – надихає Олег Мазура.

 

фото: talant.stb.ua

e-max.it: your social media marketing partner