Чотирикласниця зі Знам’янки перемогла в обласному етапі мовного конкурсу імені Яцика

,

02098Юліана Цанга – учениця четвертого класу Знам’янської школи №1 імені Шевченка, здобула перемогу в обласному етапі міжнародного конкурсу з української мови імені Яцика у своїй віковій категорії. Нині юна розумниця готується до наступного етапу – загальнонаціонального. Хто допомагає дівчинці долати шлях до мовної вершини, цікавилася «КП».

Не зважаючи на юний вік, Юліана не вперше бере участь у такому престижному конкурсі. Вона вже двічі виборювала перше місце у міському етапі, нині до цих здобутків додався й обласний. Крім цілеспрямованості і наполегливості самої школярки, поглиблювати знання з української мови їй допомагає улюблена вчителька початкових класів Олена Сірук.

– Юліана – дуже талановита дівчинка, їй легко даються всі шкільні предмети. Але й сама вона багато працює, трудолюбива, врівноважена, цілеспрямована, уже зараз має мрію – вступити у виш, – розповідає про талановиту ученицю Олена Сірук і додає, її підопічна має настільки грунтовні знання з української мови, що вже може ставити проблемні питання і сама їх вирішувати.

Зважаючи на вік, Юліана дуже хвилювалася перед конкурсом. Утім, зібратися й успішно вирішити всі завдання допомогла підтримка батьків і вчительки.

– Під час конкурсу я очікувала, що завдання будуть складнішими. Учасники складали текст, пояснювали значення фразеологізмів, складали речення зі словами у прямому і переносному значенні тощо. Я відчувала, що виконую завдання правильно, – поділилася­ з Komora.info враженнями Юліана Цанга.

Наступного року Юліана перейде до п’ятого класу, де предмети викладатимуть різні вчителі. Олена Сірук сподівається, наступний педагог, який навчатиме дівчинку української мови, продовжить розвивати ще й її талант.

– Я підготувала гарний фундамент для колег і зокрема для вчителя української мови. Сподіваюся,­ Юліана і далі розвиватиметься,­ поглиблюватиме знання з мови і радуватиме своїми успіхами. Головне, щоб її підтримали і далі обточували талант знавця української мови, який колись засяє ще яскравіше, – каже педагог.

Знам’янська школа №1 імені Шевченка славиться своїми розумниками – переможцями різноманітних конкурсів і олімпіад.­ Звісно, вагома заслуга у їхніх здобутках і вчителів, які системно і наполегливо готують дітей із різних предметів, не чекаючи на нагороди за свою працю.

Олена Сірук каже, за підготовку переможниці обласного етапу мовного конкурсу вже отримала подяку від адміністрації школи, батьків талановитої дівчинки. Утім найдорожча нагорода для неї – слова вдячності від самої Юліани Цанги.

– Яка нагорода потрібна вчителеві за перемогу його учнів? Найбільша нагорода – це коли дякують самі діти, – констатує Олена Сірук і додає, відчула справжнє щастя і задоволення від обраної професії, коли після закінчення конкурсу Юліана підійшла до неї, обійняла і подякувала за науку.

фото: komora.info
e-max.it: your social media marketing partner