Студентка Центральноукраїнського техуніверситету стала єдиною в області стипендіаткою Кабміну

,

02023Студентка четвертого курсу факультету економіки і менеджменту Центральноукраїнського національного технічного університету Вікторія Соловйова – єдина в області отримала стипендію Кабінету міністрів України. За які наукові досягнення удостоїлася такої відзнаки, як цю звістку сприйняли у її рідному селі Новоградівка Бобринецького району, і яке майбутнє обрала для себе, – талановита студентка розповіла «КП».

До десятого класу Вікторія навчалася у звичайній сільській школі, а потім обрала для навчання педагогічний ліцей при Кіровоградському педуніверситеті. Дівчина каже, закінчила ліцей без відзнаки, бо після сільської школи було складно на відмінно тримати темп навчання, проте з успіхом вступила на факультет економіки і менеджменту Центральноукраїнського національного технічного університету.

Науковою діяльністю Вікторія Соловйова займається з першого курсу.

– Спочатку я робила це, аби підняти свій рейтинг у викладачів. Пізніше зрозуміла, що ці бали можна використовувати для отримання стипендії, – розповідає дівчина і додає, згодом і самій стало цікавим глибше вивчати менеджмент і маркетинг.

Потенціал Вікторії викладачі університету помітили практично відразу.

– Обдарована студентка, глибоко досліджує всі теми, над якими працює, користується статистичними даними. Думаю, якщо вона обере свій шлях у нау­ку, то матиме гарний результат, – розповідає про успіхи студентки декан факультету економіки і менеджменту Володимир Зайченко і додає, у виші навчається шестеро іменних стипендіатів, відзначених Президентом, Кабміном, Верхов­ною радою та народним депутатом, і з них четверо – тільки з його факультету.

Своїми студентами декан пишається і каже, така кількість розумників на одному факультеті – у тому числі результат роботи викладачів.

Сама ж Вікторія Соловйова з 2016 року постійно бере участь у наукових конференціях, її статті публікуються у збірниках наукових праць як вітчизняних, так і закордонних. Торік вона пройшла відбір у міжнародній навчальній програмі у Польщі.

– Це навчальна поїздка, під час якої студенти з різних країн вивчають у Польщі досвід соціального, спортивного життя, медицину, аби потім реалізувати його в своїй країні, – пояснює співрозмовниця «КП».

Про те, що їй призначили академічну стипендію Кабінету міністрів, студентка дізналася у деканаті. Цій новині більше раділи у її рідній Новоградівці.

– Я сама з села, мене всі там знають, тож новина розлетілася швидко. Батьки дуже радіють моїм успіхам і пишаються, – ділиться талановита студентка.

– Області є ким пишатися, бо у наших вишах навчаються й інші іменні стипендіати, – констатує очільник управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Таборанський. – Сьогодні ми маємо двох студентів, які отримали стипендії Президента України. Це Ілона Мітькова з педуніверситету та Христина Сівова з технічного університету. Крім того, ще троє студентів отримали іменні стипендії Верховної ради. Це Яна Гребенюк із педуніверситету та Ірина Баранова і Сергій Охотний із технічного університету.

Вікторія Соловйова, крім наукової роботи, має чимало захоплень.

– Люблю поезію, особливо творчість Ліни Костенко. Сама пробувала писати вірші. Перші – ще в школі, а потім були більш серйозні, які прийшли з першими почуттями, – зізнається студентка і додає, нині тодішні поетичні дописи здаються їй наївними, хоча колись мріяла стати поетесою. Утім плани на найближче майбутнє у дівчини куди прагматичніші – продовжити навчання у магістратурі. – Хочу навчатися у магістратурі за поєднаним дипломом на факультеті економіки і менеджменту мого теху­ніверситету і в Польщі. Мрію мати європеський диплом, але працювати і жити збираюся в Україні.

 

фото: надане героїнею

e-max.it: your social media marketing partner