У Світловодську чоловіків кличуть на сцену

, КП

01997Світловодський народний аматорський театр «Амбіція» запрошує чоловіків навіть без досвіду роботи, але з бажанням вийти на сцену, для участі у виставі «Втішник вдів».

– Нашому театру дуже потрібні чоловіки, які хотіли б спробувати себе в акторській грі. Зокрема, зараз шукаємо героя для вистави «Втішник вдів». Це може бути чоловік не старше 50 років, здатний добре говорити. Якщо будуть якісь проблеми з текстом, із вимовою, – допоможемо, але якісь задатки мають бути, – пояснює принципи кастингу керівник народного аматорського театру «Амбіція» Наталія Сандрак.

За її словами, роль, яку випаде зіграти новобранцю, – одна з ключових.

– У п’єсі є один із головних героїв – утішник. Він знаходив самотніх жінок, які овдовіли, заспокоював їх і запевняв, що потрібно позбутися всього, що залишилося від покійних – трубок, костюмів… А сам торгував усім цим добром, розповідаючи, що роздає усе нужденним. У нього було чимало жінок, за рахунок яких він жив, – переповідає сюжет п’єси Наталія Сандрак. – Але якось цьому втішнику наснився привид – чоловік однієї з вдів. Він розповів, що дружина його обманула, а потім отруїла, аби заволодіти майном. Тепер вона так само хоче вчинити й з утішником... От на роль цього привида ми й шукаємо актора. Зустріч цих двох героїв п’єси – переломний момент, адже після тих видінь утішник став зовсім інакше дивитися на життя.

Наразі аматорський театр набуває популярності.

– Театр знову популярний, чимало глядачів приходять на вистави. А найприємніше, що на вулиці зустрічають і питають: «Коли вже буде вистава? Ми чекаємо». Це неабияк стимулює. На репетиції збираємося хто після роботи, хто після навчання, хто домашні справи полишає, – зізнається «КП» керівник театру і додає, колектив уже настільки злагодженний, що не лише ставить п’єси, а й разом святкує дні народження та інші свята. – У нас усі дуже хороші, відкриті, добрі, завзяті. Знаєте, вже така театральна сім’я склалася.

Аматорський театр «Амбіція» працює півстоліття. За цей час поставили багато вистав. Зараз найчастіше глядачам показують комедії або трагікомедії. Активно допомагає і підтримує акторів директор міського палацу культури Лариса Ляшенко.

– У цьому році нашому теат­ру виповниться 55! Я працюю недовго – сьомий рік. До цього було дуже багато цікавих керівників і цікавих постановок. За гру в одній із таких вистав я отримала відзнаку за кращу жіночу роль. Тоді, тридцятирічною, я зіграла бабусю. П’яну. Після вистави казали, що спостерігати за моєю героїнею було не гидко, а цікаво. Зараз ми найчастіше ставимо комедії. Адже життя не дуже веселе, інколи навіть складне. Коли глядачі приходять до нас на п’єсу – трохи відволікаються від цих буднів і йдуть від нас із гарним настроєм. Це ж чудово! А ще за останні роки два актори теат­ру освоїли такий жанр, як живі статуї. Це також подобається нашим глядачам, – підсумовує Наталія Сандрак.

фото: із соцмережі

 

01999 01998

e-max.it: your social media marketing partner