Внаслідок теракту в Кабулі загинули бортпровідниця та авіаінженер із Кіровограда

,

01989Внаслідок теракту, який стався в столиці Афганістану Кабулі, загинули кіровоградці Катерина Пасенчук і Валерій Кардаш. Молода жінка працювала бортпровідницею компанії «Kam Air», а інженер – у компанії «Урга». Загалом від нападу терористів на Intercontinental Hotel загинуло більше сорока осіб, серед яких, за офіційно підтвердженою інформацією, семеро українців.

Трагедія сталася 20 січня. Група терористів проникла до Intercontinental Hotel і відкрила вогонь по його мешканцях. Поліція оточила територію навколо будівлі й почала перестрілку з бойовиками. Напад тривав близько 17 годин. Відповідальність за напад узяв на себе радикальний рух «Талібан».

За останніми даними Міністерства закордонних справ України, жертвами тератаки стали семеро українців, серед яких і тридцятирічна кіровоградка Катерина Пасенчук.

– Ми дізналися про теракт із новин, а потім нам принесли похоронку, – плачучи повідомила рідна тітка Катерини Пасенчук – Тетяна.

Жінка розповіла, що Катя працювала в авіакомпанії «Kam Air».

– Вона завжди мріяла працювати стюардесою. Закінчила університет за іншою спеціальністю, але мрія перемогла. Катя закінчила курси бортпровідників і працювала в різних авіакомпаніях. У «Kam Air» працювала лише три місяці, літала в основному в Афганістан, Таджикистан. Вона була єдиною дитиною у батьків, – повідомила приголомшена трагедією жінка і додала, представники авіакомпанії постійно на зв’язку з родичами загиблих, тримають у курсі ситуації.

Також про загибель своїх працівників повідомила міжнародна авіакомпанія «Урга».

«20.01.2018 року о двадцять першій годині стався терористичний напад на готель у місті Кабул (Ісламська Республіка Афганістан), внаслідок якого загинули двоє співробітників авіакомпанії: Дикий Олександр Дмитрович – командир повітряного судна – інструктор; Кардаш Валерій Миколайович – інженер із технічного обслуговування повітряних суден електро-, радіо та іншого обладнання», – йдеться на офіційній сторінці компанії.

Як вдалося з’ясувати «КП», Олександр Дикий – із Луганська, Валерій Кардаш – із Кіровограда.

Колишній перший заступник генерального директора «Урги» Галина Кузьменко зауважує «КП», обидва були висококласними спеціалістами.

– Валерій Кардаш і Олександр Дикий довго працювали у міжнародній авіакомпанії «Урга», кожного знаю дуже добре. Це були професіонали високого класу, вони розуміли фізику польоту, були майстрами справи, у них посадка завжди була м’якою, рішення правильними. Валерій Кардаш працював у компанії від початку її створення, був спокійним, виваженим, надійним, абсолютно неконфліктним, – ділиться Галина Кузьменко. – Афганістан – країна небезпечна і для життя, і для польотів. Коли я працювала в авіакомпанії, він входив до країн чорного списку і польоти туди були заборонені. Дуже сумно, що трагедія забрала таких людей… Серце розривається від болю у таку важку хвилину… Хочеться підтримати і висловити щирі співчуття рідним загиблих. Без цих світлих людей стало дуже незатишно…

Наразі документами для відправлення тіл загиблих громадян України додому займається україн­ський консул в Афганістані.

– На сьогодні (22 січня – «КП») підтверджена загибель семи громадян України. Дані по всіх цих громадянах у нас є. В Афганістані працює багато української авіатехніки, і всі загиблі працювали в афганській авіакомпанії «Kam Air» і проживали в готелі Intercontinental, – повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Таджикистані та Афганістані Віктор Нікітюк.

Водночас він додав, що 19 українців вдалося врятувати, зараз вони перебувають на одній із баз союзників України в Кабулі.

 

«Кіровоградська правда» висловлює щирі співчуття рідним загиблих.

Також свої щирі співчуття висловлює Громадська Спілка «Громадська варта» родині Пасенчук у зв’язку з трагічною загибеллю в результаті терористичного акту у м.Кабул єдиної доньки Катерини, а також сім’ям усіх загиблих у цій страшній трагедії.
У цей важкий час разом із вами схиляємо голови у скорботі,­ поділяємо ваш біль і горе.
Вічна пам’ять.

 

0199101992

 

фото: EPA/UPG

e-max.it: your social media marketing partner