Одинадцятикласниця з Новоархангельського району отримала Президентську стипендію

,

01710Учениця одинадцятого класу Підвисоцького навчально-виховного об’єднання Валентина Буряк прославила свою маленьку сільську школу не тільки на всю область, а й на всю Україну. Дівчина стала переможницею міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Шевченка й отримала Президентську стипендію. «КП» дізнавалася, як талановитою ученицею пишається рідна школа і про яке майбутнє мріє вона сама.

– Про нашу Валю можу багато розповідати. Вона у нас молодець! До переможного фіналу у міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді вона перемогла у всіх його етапах – від шкільного до обласного. Ще у травні в Каневі відбулося урочисте нагородження. А тепер ось вона як призерка конкурсу отримала і Президентську стипендію, – розповідає про свою ученицю директор Підвисоцького НВК Сергій Гаврилюк і додає, Валентина Буряк – успішна дитина з багатьох предметів, має чимало перемог у різних конкурсах і олімпіадах. – Ось нещодавно повернулася­ з перемогою з обласного конкурсу з украї­н­­сь­кої мови імені Яцика.

Успіхом дівчинка завдячує не тільки власним зусиллям, а й учительці з української мови і літератури Ірині Гаврилюк і своїй мамі. Каже, завжди відчуває підтримку талановитого педагога. З п’ятого класу разом готувалися до усіх мовних і літературних здобутків школярки. Тож перемога в них – гордість не тільки для Валі, а й для її вчителя і для усієї школи.

– Звісно, здобутки Валентини Буряк – це гордість для усієї школи. Наша школа, хоч і опорна, але маленька, сільська, тому ми надзвичайно пишаємося тим, що виховали Президентську стипендіатку, – радіє успіхам одинадцятикласниці очільник закладу і зауважує, така почесна стипендія – перша не тільки для Підвисоцького НВК, а й в усьому районі її ще ніхто не отримував. – Для нас це дуже почесно!

Директор каже, наприкінці четверті на традиційній лінійці урочисто вітатимуть Валю усією школою.

– Для дітей це дуже важлива мотивація гарно вчитися. Вони бачать, чого треба прагнути, до яких вершин тягтися, – продовжує Сергій Гаврилюк і наголошує, важливо не забувати і про вчителів, які вкладають душу у таких розумних дітей. – Новоархангельський районний відділ освіти запровадив спеціа­льну премію для вчителів, які готують переможців всеукраїнських олімпіад.

Президентську стипендію Валентина Буряк отримуватиме протягом навчального року. Куди витратить перші гроші, зароблені власним розумом, – ще не вирішила. Поки думає і яку професію обрати.

– Поки не знаю, куди саме вступатиму і яку спеціальність обрати. Визначатимуся уже після результатів незалежного оцінювання. Мене цікавить українська мова й історія, тому, напевно, з цим і поєднуватиму майбутню професію, – поділилася з «КП» планами талановита школярка.

 

фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner