Завдяки «сарафанному» радіо господарі знайшли зниклого собаку

, КП

01694Руслан Іщенко з обласного центру давно мріяв про собаку. І ось, півроку тому, молодший брат приніс додому цуценя – метиса лабрадора. Радості не було меж, нового члена родини назвали Рексом. Та нещодавно Руслан ледь не втратив чотирилапого друга. Той неочікувано вискочив зі двору і зник. Допомогли повернути Рекса небайдужа Марина Рогоза, яка прихистила собаку, і продавчиня Світлана Кривченко, яка почула історію про знайду від своєї клієнтки і вчасно її згадала.

– Десь тижні три тому у соцмережі я побачила повідомлення, що в районі Колгоспного ринку сидить собака з нашийником, тремтить, схожий на породистого. До себе не підпускає, гарчить. Фотографії не було. Думаю, або загубився, або викинули, як у нас, на жаль, часто буває. Вирішила поїхати глянути – шкода тварину. Якщо була домашня, – на вулиці може не вижити, – розповідає «КП» Марина Рогоза.

Приїхавши, жінка намагалася потоваришувати зі знайдою, але той тримав оборону.

– Протягом години по півкроку я до нього підходила. Намагалася задобрити кормом, але він не брав. Зрештою дався погладити...­ Так його й спіймала, – продовжує жінка.

Коли Марина привезла собаку додому, він одразу потоваришував з усіма жителями квартири.

– Познайомився з моїми двома собаками, почали гратися. У мене ще є кішка, яку я підібрала на вулиці. Він одразу облизав її, разом умостилися спати. До мого сина теж одразу підійшов, почав лащитися. Видно, що собака жила вдома у любові… – ділиться Марина.

Поки знайда обживався на новій квартирі, тимчасова господиня намагалася відшукати справжніх хазяїв.

– Жодного оголошення про те, що зник собака, що хтось його шукає, я не бачила. Закрадалися думки, що просто викинули, – пригадує жінка.

Так собака прожив у неї тиждень. А на десятий день завдяки «сарафанному» радіо віднайшовся­ справжній господар.

– Я часто ходжу у м’ясний магазин купувати своїм улюбленцям смаколики. І якось розговорилася­ з продавчинею – Світланкою. Розповіла їй, що знайшла собаку, описала його. Сказала, що шукаю старого або нового господаря, що пес гарний, вихований... І ось минає два дні і Світлана з ходу мені каже: «А я бачила у соцмережі повідомлення одного хлопця, який шукає собаку. За описом підходить», – розповідає співрозмовниця «КП» і додає, так відшукала справжніх господарів знайди. – Родина дуже хороша. Приїхали за собакою десь о десятій вечора. Були всі раді. Пес, як побачив їх, почав стрибати, обіймати, облизувати.... Вони плачуть, у мене сльози...

Уже потім з’ясувалося – собака, граючись, вибіг зі двору і заблукав. Господар – Руслан Іщенко, щодня шукав свого улюбленця і навіть просив Всевишнього, аби з тим нічого не трапилося.

– Рексик ще маленький, йому сім місяців. Я шукав його кожного дня. Навіть молився, щоб із ним нічого не трапилося, бо погода псується, щоб під машину не потрапив, щоб люди не побили… Вірили, що знайдемо, – ділиться пережитим із «КП» Руслан і додає, поки розшукував чотирилапого, єдині, хто «активно» допомагав, – шахраї. – Після того, як я опублікував в інтернеті оголошення і свій номер, мені кілька разів дзвонили і казали, що Рексик у них і що повернуть його, якщо я заплачу тисячу гривень. Але жодного доказу, що собака у них, не було!

Коли Руслану зателефонувала Марина, він неймовірно зрадів, адже Рекс – це не просто пес, а справжній друг.

– Брат менший приніс його додому. Хтось на вулиці віддавав і він маленького забрав. Я давно хотів собаку. У мене з недавніх пір проблеми зі здоров’ям, я потрапив в аварію, рідко кудись виходжу. Хотілося, щоб у мене був друг. І тепер є – Рекс, – посміхаючись розповідає Руслан. – Маленький був, плакав, щоб його на диван підняли. А тепер сам вистрибує. Веселий, балуваний, добрий... Любить зі мною спати. Хороший!

 

фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner