Фронтмен гурту «СКАЙ»: Колись я продавав жуйки, мівіну, був ріелтором…

,

01588Рок-гурт «СКАЙ» ще не відчув на собі надлишку слави, як, наприклад, «Океан Ельзи», хоча мав би. Адже у хлопців все для цього є – шикарні тексти, хороша музика, симпатичний соліст і харизматичний гітарист… Їм би трохи фарту й український шоу-біз отримав ще один привід для заздрощів. А поки музиканти гастролюють країною і за її межами, закохують у себе фанаток… Кіровоград не став винятком. Під час першого за історію групи повноцінного концерту в місті дівчата просто танули від одного лише погляду музикантів.

– Знаєте, здається, ми у вас були, – згадує фронтмен. – Але я от не пам’ятаю, коли саме. То був День міста чи якась солянка з виконавців. Щось таке. Проте ми жодного разу не були тут із повноцінною сольною програмою до сьогоднішнього дня.

Гурту «СКАЙ» цьогоріч минає шістнадцятий. Заснували його двоє тернопільських хлопців – Олег Собчук – нинішній соліст й Олександр Грищук – гітарист групи. Хлопці й потепер тримаються купи, щоправда колектив нині – це ще й клавішні, барабанщик і бас-гітара...

Лідер рок-групи розповідає, свого часу мусив перепробувати багато роботи, але музика – це те, без чого не уявляє себе.

– До того, як стати музикантом, я був і торговим представником – продавав жувальні гумки, «Мівіну»… Був і ріелтором. А ще – ведучим на радіо, адміністратором. Ким я тільки не був… Я не боюся роботи абсолютно ніякої. Але краще буду займатися тим, що в мене виходить найкраще. І я всім бажаю цього. Це запорука успіху, запорука щастя, радості в житті, – констатує Олег Собчук і вірить, що навіть за півтора десятка років «СКАЙ» залишатиметься крутим гуртом. – Будемо такими собі серйозними, крутими музикантами, задоволеними життям, спокійними, впевненими в собі, досвідченими... Я так уявляю свій гурт у майбутньому. Мрію, щоб ми отримували все життя задоволення від того, що робимо, і щоб люди, для яких ми все це робимо, теж отримували насолоду. Це було б ідеально.

Торік колектив презентував свіжий альбом «Нове життя». Така назва, пояснює соліст, зумовлена певним переродженням «СКАЙ».

– У нас оновився склад. Плюс – сам підхід до створення музики інакший. І, по-третє – в України нове життя. Ось три головні причини, які обумовили назву. Вони всі повністю й кардинально впливають на теперішнє наше життя. Наступний альбом – у процесі підготовки. Ви його почуєте навесні 2018-го, – анонсує музикант і обіцяє обов’язково презентувати його в обласному центрі.

Олег Собчук знає, чи не найулюбленішою для слухачів є пісня «Тебе це може вбити». Втім зізнається,­ виокремити якусь для себе – не може.

– Та вони всі мої діти по суті. Ну чесно. Кожна пісня – під настрій. Якщо, наприклад, брати з динамічних, то люблю «Go, go». Вона і мертвого заведе! З ліричних – класна пісня «Зникаю». Вона найстарша. Це друга пісня, яку я взагалі написав у житті… Кожна пісня особлива, повірте. Я не можу зараз точно виділити. Кожна несе ту емоцію, якою заряджена. І кожна людина відчуває ту чи іншу пісню по-своєму. Й асоціації в неї виникають свої, власні, – продовжує фронтмен «СКАЙ». – Але є пісня, яка у мене викликає особливі емоції. Ми її дуже рідко граємо, називається­ вона «Сліпа краса». Я написав її після перегляду фільму «Сибірський цирюльник». Настільки мене вразив цей фільм, і ця вся історія, описана в ньому. Ця пісня, якщо мислити категоріями Ніцше, наприклад, означає, якщо ти стоїш на краю прірви і дивишся в неї, то і прірва на тебе теж дивиться. По суті «Сліпа краса» – пісня про красу навколо нас і якщо ми її не бачимо, то вона нас теж не бачить. І навпаки – якщо ми її бачимо, вона бачить нас. Нібито складно все, але насправді дуже просто…

Своїми планами «СКАЙ» ділиться стримано, втім, зізнається лідер рок-групи, зараз націлений на закордон. До свого п’ятнадцятирічного ювілею гурт оголосив великий тур, у рамках якого успішно відіграв концерти у Франції, Ірландії, Англії, Данії, Іспанії. Нині хлопці працюють­ також над англомовним альбомом.

– Плани дуже великі, масштабні, я б сказав. По-перше, ми активно гастролюємо Європою, Канадою і Сполученими Штатами. По-друге, ми в процесі створення англомовного контенту. Автоматично це розширює кордони, – зауважив Олег Собчук.

Поки ж музиканти дають концерти у рідній країні. Кіровоград став дев’ятнадцятим містом. Послухати й зарядитися неймовірною енергетикою приходять люди абсолютно різного віку – від дітей до навіть літніх рокерів.

– У нас вікова категорія дуже широка – від дітей, підлітків 16 років і до 65-літніх. Ні, я маю на увазі тих, хто свідомо хоче і готовий купити квиток або просить батьків це зробити. А діток приводять і трьох років, і чотирьох, і поїхали далі... Тільки я прошу їх бути подалі від колонок, бо вушка ще молоді, а у нас добрячий звук, – сміється музикант. – Як правило, якщо є діти на концерті, вони просто танцюють біля сцени, бігають, живуть своїм життям. Я, буває, ще з ними дуркую. Ось у Кременчуці, Сумах купа дітей була на наших концертах. А друга половина виступу взагалі переходить у караоке і це вже якийсь квартирник… У Черкасах у кінці концерту чиясь дитина за мною побігла, щоб я повернувся на сцену…

В обласному центрі глядачі теж довго не відпускали «СКАЙ». Викликали на біс – чекали, що таки заспіває «Тебе це може вбити». Втім хлопці дали жару не однією піснею – наприкінці концерту запросили на сцену фанатів і виконали рок-версію хіта Тараса Петриненка «Україно».

 

01589

текст: Ірина Іванова, Олександр Гранат

фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner