Учителі бобринецького інтернату вимагають звільнення директора

,

937Учора бобринецькі педагогічні працівники пікетували департамент освіти і науки облдержадміністрації. Іхня вимога – звільнення керівника Бобринецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Олени Павленко.

Наш колектив з недовірою ставиться до керівника закладу. Працювати так уже неможливо. Виступити з критикою для нас – сміливе рішення, адже виходу в нас уже не має, – заявляє один із організаторів пікету, вчитель математики Бобринецької школи-інтернату Ніна Бондаренко.

За час керівництва Олени Павленко, в колективу назбиралося до неї багато претензій та образ. Від імені колег Ніна Бондаренко розповідає чимало подробиць інтернатного життя.

– У нас постійно проводиться зведення груп дітей. Це унеможливлює проведення належного навчання та виховання. Нам ще говорять, що немає коштів, але ж у фонді заробітної плати вони є. Ми дізналися, що певній групі осіб навіть виплачують регулярно премії і доплати. А якщо на нараді чи педраді ми висловлюємо якусь іншу думку  – це сприймається керівництвом як образа і тоді починається тиск, погрози, приниження, звільнення з роботи, – скаржиться вчителька.

Жінка зізнається, що загалом фактів проти директора навчального закладу чимало, але про всі відкрито заявляти не може, бо боїться.

– Директор і декілька працівників зловживають алкоголем на робочому місці. Це не проходить безслідно. Це бачать діти і піднімають на сміх. Учні іноді кажуть «О, знову пішли бухать». Нам соромно перед вихованцями і їхніми батьками. Авторитет педагога просто знищено! У мене був такий випадок: я на уроці математики кажу одному учневі: «Шановний, давай ти не будеш порушувати поведінку. Ти вчитимешся і дітям не заважатимеш», так хлопчик мені відповідає: «А що ви мені зробите? До директора поведете? Та я з нею каву поп’ю, а у вас проблеми будуть...», – розповідає Ніна Бондаренко, зауважуючи, що таких історій чимало. – Якщо нам зараз не вдасться довести правду, вона просто нас по одному змусить звільнитися. Декілька моїх колег виступали з критикою. Одній сказали, що на її місце є людина, а інша не витримала тиску й сама написала заяву на звільнення.

Пікетувальників також хвилює, чому Олену Павленко взагалі у 2011 році призначили на посаду директора, адже вона – пенсіонер. Натомість її молодого і перспективного попередника, з двома вищими освітами, звільнено.

– Якщо ми будемо сидіти і мовчати, наш навчальний заклад перетвориться на посміховисько! –констатує вчитель математики.

Тим часом кожен озвучений факт, «КП» «звірила» з директором Бобринецької школи-інтернату Оленою Павленко.

 

«КП»: Чи правда, що постійно проводиться зведення груп дітей?

Олена Павленко: Постійно групи не зводяться. Тільки в окремих випадках, коли людина захворіла, а в мене не має можливості взяти заміну. Є кошторис на заробітну плату, який відповідно складає 276 тисяч гривень і нарахування, будемо брати образно 78 тисяч, але цих грошей не вистачає, щоб оплачувати заміни.

«КП»: Але ж кажуть, що деяким іншим працівникам ви виплачуєте регулярно премії і доплати?

Олена Павленко: Доплату і надбавку директор школи має право нараховувати. І люди, які фігурують у наказах, отримували і по 45%, і по 25%, але це незначні кошти – їх би і так не вистачило на заміну уроків. Але я це робила відповідно до закону. І всі перевірки, які до мене приїдуть, в цьому пересвідчаться.

«КП»: У вас у штаті є людина, яка оформлена, як технічний працівник, але вона допомагає працівникам бухгалтерії?

Олена Павленко: У посадових обов’язках у неї вписано, що вона допомагає бухгалтерії. Вона вранці приходить. У дві години вона розмиває кухню… Вона працювала одразу на 0,5 ставки прибиральниці і оце недавно, кілька місяців тому, я її перевела на ставку з тим, щоб вона допомагала бухгалтерії. У неї в обов’язках є певний перелік допомоги, яку вона надає бухгалтерії.

«КП»: Ви тиснете на своїх працівників, принижуєте їх, погрожуєте звільненням?

Олена Павленко: Я клянуся всім, що є на світі. Я прийшла в цей колектив, вони хотіли Паліцького залишити на роботі. У Паліцького закінчився контракт. Мене призначила сюди обласна рада і департамент освіти. На жодну людину не тиснула, жодну людину не звільнила.... Я не розумію, звідки в них такі погляди. Так, я вимагаю роботу. Я наполягаю, щоб проводились уроки, щоб була дисципліна у школі, щоб діти відвідували заклад. Так, у мене звільнилися дві нічні працівниці, але вони звільнилися за справу. Я не хочу її розголошувати, але в нас був такий випадок. Я їх попросила, вони написали заяви. Але це були пенсіонери. Звільнилася ще одна людина. Я їй запропонувала сім годин образотворчого мистецтва, а вона до мене приходить і сказала, що розраховується і йде в четвертий садочок. Вона сама написала заяву. Я не пам’ятаю, можливо, в нас ще хтось розрахувався, бо плинність кадрів велика.

«КП»: Ви і кілька ваших працівників на робочому місці розпиваєте алкоголь?

Олена Павленко: Ну, кілька працівників – це самі пікетувальники, розумієте. І не спиртні напої. У нас створена українська світлиця для дітей і вчителів. Деякі вчителі відзначають там свої дні народження. Це не так часто. Я так слухаю за себе, то я такий алкоголік, що розпиваю з тими працівниками, що поїхали пікетувати, кожного дня.

e-max.it: your social media marketing partner