Майже рік кіровоградка збирала сміття, щоб допомогти безпритульним тваринам

, КП

01442Жителька обласного центру 30-річна Аліса Гулак дуже любить тварин. Рік тому жінка почала збирати пластикові пляшки і макулатуру, аби потім їх здати, а виручені кошти передати зоозахисній організації, яка опікується безпритульними тваринами.

– Рік тому у соцмережі я побачила повідомлення однієї жінки. Вона розповідала, що не викидає пластикові пляшки, а здає їх і виручені гроші передає організації захисту тварин «БІМ». Ця жінка залучила і колег до такого збору. Ті зносили тару, а вона здавала. Мене це дуже зацікавило. Тим більше, я досить часто купую собі воду. Розповіла про це мамі. Вона підтримала. Так і вирішили збирати, – розповідає «КП» Аліса.

Окрім пластикових пляшок, жінка збирає й макулатуру.

– А ще виникла ідея, що можна так само збирати макулатуру – чеки з магазинів, упаковки від медикаментів, фарби для волосся,­ зубної пасти і в принципі увесь папір і картон. Складали акуратно. І таким чином назбирали кілограм. Також удома були стара сковорідка і ще щось із кухонного начиння, яким ми не користувалися,­ – продовжує співрозмовниця.

Збирали вторсировину майже рік. Коли здали – розраховували на більший дохід, але все одно Аліса задоволена.

– Вдома комірчина була майже повністю зайнята складеними в пакети пляшками. Збирали приблизно рік. За все отримали – 33 гривні. Може для когось це і дрібниця. Може хтось вважатиме дурною ідеєю захламлювати рік комору, щоб потім здати все і отримати таку суму. Але це саме те, що нам не коштує ні копійки! Ми це викидаємо і на цьому наживаються сміттєпереробні фірми. То чи не краще зробити так, щоб гроші дісталися тваринам? Якщо кожна людина почне сортувати сміття і робити так само, то навіть із кожного по 33 гривні якійсь із тварин можна врятувати життя, – розмірковує Аліса.

Зароблені гроші як планувалося, кіровоградка передасть зоозахисникам.

– Я люблю тварин і завжди намагаюся їм допомагати. Мені дуже подобаються дівчата з «БІМу». Вони не просто говорять, а роблять. І дійсно добру справу, – пояснює жінка і додає, вторинну сировину збиратиме й далі, щоб потім знову допомогти тваринам. – Будемо знову збирати все те ж саме. Але ще додамо скло. Тільки його доведеться здавати частіше, ніж раз на рік, адже не все донесемо за раз, зате зможемо набагато більше грошей зібрати.

фото: із соцмережі
e-max.it: your social media marketing partner