В Ульяновці повторили «подвиг» нардепа «свободівця» Мірошниченка. ІНТЕРВ’Ю З ПОСТРАЖДАЛИМ

,

932На цей раз заяву на звільнення вибивали з головного лікаря Ульяновської райлікарні Олександра Ткаленка. Відео про те, як усе відбувалося, учора облетіло весь інтернет. Чоловіки розмахували руками, перевертали меблі та били медика. Цей факт міг би залишитися без оприлюднення, якби в кабінеті Ткаленка не було відеокамери. Знущання над собою постраждалий виклав у мережу сам. Каже, його герої не знали про зйомку, а тому вели себе так нахабно.

За коментарем з приводу інциденту «КП» звернулася безпосередньо до потерпілого. Олександр Ткаленко розповів, що все сталося минулої п’ятниці, 21 березня. О 15:40 до його кабінету увірвалися представники тамтешньої Народної ради.

– До мене прибігли десять чоловік. Троє чоловіків вигнали бухгалтера і секретаря з кабінету. А кілька чоловік – Бобко, Каріцун, Ганул – представник афганців, який в мене вже попросив пробачення, «УДАРівець» Березун та Ільченко  – почали з’ясовувати зі мною стосунки. Вони мене штовхали, били, один із них плював в обличчя. Вони погрожували знищенням мене і моєї сім’ї, – розповідає головний лікар, пояснюючи, що відео в інтернет виклав спеціально без звуку, бо там була суцільна нецензурна лексика.

За словами Олександра Ткаленка, від нього, медика з 28-річним стажем, вимагали написати заяву на звільнення. Мовляв, у Народної ради вже є своя кандидатура на цю посаду.

– Мова йшла про мого попередника, до якого було чимало запитань у правоохоронних органів, – заявляє він.

Після погрому в кабінеті, так звана Народна рада зникла. Головний лікар одразу написав заяву до міліції, але після цього, каже він, телефонні дзвінки з погрозами ще більше активізувалися.

– Вони мені дзвонили і погрожували. У мене вся сім’я живе в страху. Я мусив жінку з 12-ти річною дитиною відправити з міста, – зізнається медик.

Олександр Ткаленко пояснює, що нападники є членами так званого підпільного угрупування «хіміків-зерновиків», як їх називають у районі. Говорить, вони тримають у страху ледь не всіх жителів території. Одне з останніх «досягнень» чоловіків – знесення пам’ятника Леніну.

– Коли почався ленінопад у всіх областях, районах, і у нас під цей шумок вирішили скинути пам’ятник Леніну. Одного Ілліча скинули, наступного дня вирішили демонтувати ще один пам’ятник в центрі міста. Але громадськість їм не дозволила цього зробити. Тоді вони забігли у сесійну залу і сказали голові адміністрації Михайлу Торянику, щоб він написав заяву на звільнення. Потім дійшли до голови районної ради Альберта Буя, але він їм сказав, що його мають право звільняти дише депутати. У цьому хаосі вони вирішили, що треба створювати ініціативну групу і за один день розроблять положення Народної ради. А в газеті написали, що це громадська організація, – розповідає про діяльність тамтешніх активістів Олександр Ткаленко і додає, що такі їхні дії – не межа.

З огляду на це, медик націлився на народному віче звернутися до людей і пояснити, чим дана громадська організація буде займатися насправді.

– Я дізнався, що вони готують положення із великими змінами і себе там вписали не як громадська організація, а як контролюючо-наглядовий орган в Ульяновській районній раді. Тобто вони контролюватимуть служби. Прописали, що мають право звільняти працівників держслужби, лікарні та інших закладів! У п’ятницю це віче має відбутися. У мене був юрист, який пояснив кожен пункт... Саме це я хотів на віче донести до громадськості, тож можливо їм про це хтось повідомив, – припускає причину такого варварського інциденту головний лікар.
e-max.it: your social media marketing partner