Олександрійка з ДЦП створила щасливу родину і народила здорове маля

, КП

01387Історія кохання Юлії та Сашка з Олександрії просто неймовірна. Їй 31 рік, йому – 45. Але увагу привертає не різниця у віці. Юлія – особлива жінка, народилася з ДЦП. Проте цей діагноз не став на заваді створення щасливої міцної родини, якій майже чотири роки, і появі на світ здорової донечки – Елли.

– У березні нашій родині буде чотири роки. Давно хотіла сім’ю, щоб дитинка була, і нарешті сталося щастя таке. У нас є Еля, їй півроку, росте, набирає вагу, – розповідає «КП» щаслива мама і дружина Юлія.

Ім’я для дівчинки обрав чоловік Юлі – Олександр.

– Коли він дізнався, що буде дів­чинка, то майже одразу сказав, що буде Елла. А щоб похрестити – обрали ім’я Глафіра. Ми дуже щасливі, що є дитинка, – розповідає жінка.

Юля і Сашко познайомилися саме на його день народження.

– Він допоміг мені донести сумки додому. Це якраз був його день народження. І от тепер ми майже чотири роки разом, – ділиться з «КП» співрозмовниця.

Чоловік зізнається, нічого надзвичайного у шлюбі не бачить.

– Ми звичайна родина. Живемо, як усі – я працюю, дружина доглядає за донькою, їй допомагає теща. Юля закінчила знам’янський інтернат, бо тоді таких дітей у звичайні школи не брали. Навчалася там, як і всі діти навчаються у школах. Так, буває, коли виходимо на вулицю, Юля пересувається за допомогою ціпка, тримаючи мене під руку, а я несу Елю на руках, хтось там дивується нам, але я не звертаю уваги на все те, – зізнається Олександр.

Юля – вже друга його дружина, та й у неї він другий чоловік.

– У житті бувають різні ситуації. Від першого шлюбу у мене є донька, але вона зараз навчається­ в іншій країні. Більше рідних немає. Так сталося, що і батьки, і брат померли. Але тепер у мене є родина, яку я дуже люблю – дружина, теща і маленьке здорове щастячко, – розповідає Сашко і зізнається – вони щасливі. – Зараз ми висаджуємо троянди, сад великий робимо, щоб Елі було де гратися, щоб свої фрукти і городина були. Не все залежить від грошей, головне, щоб були увага, взаємні почуття і здорові діти.

Не зважаючи на діагноз Юлі, дівчинка народилася здорова. Пологи приймали в Олександрійській міській лікарні №1.

– Так, у Юлі ДЦП із порушенням функцій опорно-рухового апарату і мови. Вагітність у неї була перша, бажана, проходила благополучно як для неї, так і для дитинки, без будь-яких відхилень. Аби не виникло ускладнень під час пологів, прийняли рішення робити кесарів розтин. Малеча народилася здорова. З другої доби після пологів Юля самостійно доглядала за донькою. Зараз дівчинка росте і розвивається­ відповідно до віку, без будь-яких фізичних і психічних відхилень. Чи буде вона здорова у майбутньому – це залежить від Юлі і її сім’ї! У медичному плані причин виникнення ДЦП багато і одна з них – це генетична схильність. Розпізнати ДЦП на першому році життя нелегко, оскільки його симптоми часто стають очевидні пізніше. Тому дитину регулярно має оглядати педіатр і невропатолог, – розповіла «КП» акушер-гінеколог Наталія Морозова.

Лікар запевняє – Юля чудова мама і людина.

– Ось такої благородної, доб­рої, що не зневірилася в своїй біді, дуже світлої, терплячої й інтелігентної людини, як Юля, я давно не зустрічала. Вона з таким трепетом, увагою до всього ставилася. Зважилася народжувати і виховувати дитину в настільки важкій для себе ситуації. Вона дуже турботлива мама! – додала Наталія Морозова.

 

фото: Віктор Голобородько

e-max.it: your social media marketing partner