В Олександрійському районі нелюд згвалтував школярку

, КП

01330В одному з сіл Олександрійського району серед білого дня чоловік згвалтував дев’ятирічну дівчинку. Він заманив її до покинутого будинку. Нині підозрюваний знаходиться під вартою.

Як уточив начальник Олександрійського районного відділення поліції Олександр Кодак, біда сталася минулої середи близько 15:30.

– Дорогою зі школи до дівчинки підійшов незнайомець. Сказав, що хоче познайомити її зі своєю сестрою. Повів дитину до покинутого будинку. Всередину вони потрапили через вікно. Там він її згвалтував, а потім пішов геть. Дівчинка повернулася додому і розказала про те, що сталося, мамі. А вже жінка звернулася до нас. Дитину госпіталізували. Судмедексперт підтвердив факт згвалтування, – розповів «КП» Олександр Кодак.

Наразі правоохоронці відкрили кримінальне провадження, підозрюваного взяли під варту.

– Протягом двох годин після звернення слідчо-оперативна група затримала підозрюваного у злочині. Це 21-річний чоловік із сусіднього села. Кримінальне провадження відкрили за частиною 4 статті 152 Кримінального кодексу – згвалтування. Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі йде досудове слідство, – уточнила «КП» речник обласної поліції Віталіна Бевзенко.

Біди можна було б уникнути,­ якби дитина знала і розуміла, що не можна спілкуватися і погоджуватися на пропозиції невідомих, переконана інспектор зі зв’язків із громадськістю патрульної поліції обласного центру Оксана Білоброва.

Вона зауважує, у першу чергу батьки мають пояснювати дітям, як поводитися з незнайомцями. У Кіровограді такі бесіди копи проводять у школах.

– Ми звертаємося до вчителів, батьків і дітей через засоби масової інформації, проводимо такі уроки в школах, пояснюємо правила поведінки з незнайомцями. Звертаємо увагу дітей, що не можна спілкуватися­ з невідомими їм особами, близько підходити, тим більше, якщо ті кудись запрошують. Але в першу чергу цим правилам безпеки мають вчити батьки. Причому нагадувати їх постійно, коли дитина сама йде на вулицю, – наголошує Оксана Білоброва. – Бувають випадки, коли насилля над дітьми вчиняють і рідні. Відтак батьки мають пояснювати дітям, як діяти і в таких ситуаціях. Якщо непов­нолітнього чіпає, торкається хтось із близьких, про це треба повідомляти рідним. Про це також наголошуємо у школах, даємо контакти дитячої гарячої лінії, пояснюємо, що там є психологи, юристи, які допоможуть.

Нагадаємо, на початку листопада поліція затримала чоловіка, який згвалтував, а потім і пограбував дівчину в обласному центрі.
e-max.it: your social media marketing partner