Кіровоградка розписує футболки дивовижними картинами

, Олена Сідорова

01222Звичайні футболки за допомогою спеціальних акрилових фарб можна перетворити на витвір мистецтва. Такою творчою трансформацією займається 23-річна Анна Сірченко з обласного центру. Дівчина може зобразити все, що заманеться. Завдяки їй, на одязі для дітей і дорослих, замість штампованих фабричних принтів, оживають герої з мультиків, портрети домашніх улюбленців… Усе виходить настільки реалістично, що малюнок важко відрізнити від друку.

Анна зі школи займалася малюванням, втім освіту здобула історика. Нині вчиться на веб-дизайнера і мріє саме за цією спеціальністю влаштуватися на роботу.

Малюванням на футболках дівчина захопилася близько року тому. За цей час ощасливила з десяток клієнтів. Першу – з зображенням єнота, подарувала подрузі.

– Раніше малювала картини, вирішила спробувати розмальовувати футболки. Їх, на відміну від картин, бачать усі, тому це приємніше, – розповідає дівчина. – Поки замовлень небагато. Приємно щось створювати своє. Знайомі побачили фотографії першої роботи, їм сподобалися­ і вони стали замовляти собі. Були замовлення і з Києва, і з Черкас. За цей час зробила більше десяти футболок.

На виготовлення однієї унікальної футболки йде приблизно один день.

– Працюю акриловими фарбами. Вони не змиваються, – ділиться майстриня. – Коли малюнок висихає, його треба доб­ре закріпити праскою. І після цього можна прати, одягати і не боятися, що картинка злізе. На вигляд вона як надрукована. Після правильного прання зберігається ідеально. Єдине, не можна прати при температурі вище 40 градусів.

Перед тим, як створити унікальну футболку, аналогів якої не буде ні в кого, Анна спілкується з замовником і враховує всі його побажання.

– Уточнюю розмір, колір, ідею, – каже співрозмовниця «КП». – Замовляю футболку сама, аби точно знати, що вона буде якісною. Бо головне – якісна тканина, тоді фарби краще лягають і довше тримаються. Можу по фотографії зобразити домашніх улюбленців. Колись малювала на замовлення собаку Люсю. Можна наносити і написи. Замовляли і парні футболки для закоханих. Найбільше подобається і найприємніше мені малювати тварин. Спочатку роблю ескіз, надсилаю клієнту, а після узгодження приступаю до малювання. Далі фотографую готовий виріб і знову відправляю клієнту. Якщо щось не влаштовує, можу підправити.

Коштує виріб разом із футболкою від 300 гривень. Також ціна залежить від того, що замовник хоче бачити на готовому виробі. Якщо малювати з обох боків, буде трохи дорожче, адже витрачається більше фарб і часу.

– Людям подобається,­ бо якість роботи висока. Це якби людина одяг­ла її, потім випрала і лишилася без малюнка, тоді було б неприємно. А так річ служить довго. Таких клієнтів, які залишилися не задоволені роботою, не було, – констатує Анна.

 

01223012240122501226


фото: Ігор Філіпенко, із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner