«Пригода ведмедиків панда»: телевізійники екранізують відому п’єсу

, КП

01218Обласний телеканал «Кіровоград» і продюсерський центр «АйСіЮ» працюють над фільмом за п’єсою французького журналіста і драматурга румунського походження Матея Вішнєка «Пригода ведмедиків панда». Це перша екранізація п’єси. Презентувати фільм планують до нового року.

– Наша знімальна команда вперше працює над фільмом. Режисер стрічки – Катерина Мурована, оператори – Микола Головко та Ілля Зельонкін. Складно і хочеться, щоб усе вийшло на гідному рівні. Дуже хвилюємося і хочемо донести до українського глядача українське кіно. А заразом довести, що воно може бути вишуканим і здатне надихати, – розповідає «КП» продюсер фільму Олена Кваша.

У стрічці – двоє головних героїв. Їх зіграли актор театру імені Кропивницького та ведучий каналу Євген Скрипник і київська акторка Тетяна Краснікова.

– Для мене це перший масштабний і серйозний проект у кіно. Коли я прийшов на знімальний майданчик після репетицій, побачив усю ту атмосферу, мені стало страшно, адже відчував велику відповідальність. Для мене було дещо дивно переживати п’єсу для кадру. Але в результаті можу сказати, що надзвичайно радий участі у зйомках, – зізнається «КП» Євген Скрипник.

Колега Євгена – Тетяна – одразу погодилася зніматися у фільмі, адже неодноразово грала цю виставу в театрі. Втім, щоразу роль переживає по-новому.

– Коли кажуть, що грати щось дуже легко, – це неправда. Це як одягати на себе чужу шкіру. Десь тисне, десь треба підтягнути... І тому це супроводжується деяким дискомфортом. Але чим більше дискомфорту, чим більше характер героя відрізняється від актора, тим краще, – запевняє акторка.

Зйомки кіно тривали майже тиждень. Наразі команда працює над монтажем.

– Шість днів – це досить короткий термін і ми в нього вклалися. Зараз триває монтаж, потім працюватимемо над дубляжем. Сказати вже коли вийде стрічка – не можемо, але сподіваємося презентувати її до нового року, – додає Олена Кваша і трохи привідкриває завісу сюжету. – Це надзвичайно цікавий твір. Я раджу всім його прочитати. Кохання – тема номер один. Чи можливо воно попри все? Мабуть, так. Узагалі, сюжет філософський і в фільмі кожен знайде своє.

 

01219

 

фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner